İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patriğinin Ayasofya oyunu

Fener Rum Partikhanesi ve Vatikan’ın Ayasofya oyununda yeni bir gelişme yaşanıyor. Bartholomeus’un davetlisi olarak 6 Kasım’da Türkiye’ye gelecek olan Papa 16’ncı Benedictus, Ayasofya’nın önünde bir konuşma yapmak istiyor.

——————————————————————————–

Büyük plan

Vatikan ve Fener Rum Patrikhanesi’nin planına göre, Papa ve Patrik Ayasofya’da dua edip, yine Ayasofya’nın önünde büyük bir kalabalığa konuşacak. Şayet Türk yetkililer bu tezgaha izin verirse, Papa’yı görmeyi bile cennetin anahtarı (!) sayan Katolikler istanbul’a akın ederek Ayasofya önünde büyük bir Katolik kalabalık oluşturacaklar. Sonuç olarak Ayasofya, Papa tarafından kutsanacağı için, Türkiye’ye kilise olarak ibadete açılması için baskı yapılmaya başlanacak.

Patrik’in
hesabıbaşka

Bu ziyarette Patrik Bartholomeos’un hesabı ise kendisini ekümenik, yani evrensel patrik olarak ilan ettirmek.

Papa, ilk yurt dışı gezisini geçtiğimiz günlerde ülkesi Almanya’ya yapmış ve Köln’de düzenlenen Dünya Gençlik Günü’nde yaklaşık 800 bin kişiye hitap etmişti. Vatikan, bu ziyarette büyük bir kalabalık toplamak için Papa’nın konuşmasını dinlemeye gelen Katoliklerin günahlarının bağışlanacağını duyuran bir ‘endülijans’ kararnamesi çıkarmıştı!!!

Yorumlar kapatıldı.