İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

30 Ağustos coşkusu başkadır

Zafer Bayramı, gururla kutlandı. Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, Atatürk’e hitaben yazdığı mesajda ‘TSK, kurduğun cumhuriyeti, bölünmez bütünlüğü canı pahasına koruyacaktır’ dedi

ANKARA/İSTANBUL – 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 83. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü, tüm yurtta kutlanırken, Anıtkabir de doldu taştı. Ankara’da devlet protokolünün hazır bulunduğu törenlere katılım yüksekti. Başkentte ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök başkanlığındaki komutan ve subaylar Anıtkabir’i ziyaret etti. Özkök, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Şüphen olmasın ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, yaşadığımız bu gönençli günlere ne zorlukla ulaştığımızın bilincinde olarak, kutsal emanetin olan güzel vatanımızı, kurduğun çağdaş cumhuriyetin temel niteliklerini ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü canı pahasına korumaya devam edecektir.”

Özkök ile komutanlar daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda tebrikleri kabul etti. Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yüksek yargı organlarının başkanları ve diğer protokol katıldı.

Başkentteki üçüncü tören Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan resmi geçit oldu. Devletin zirvesinin bir araya geldiği törene Baykal katılmadı. Törende, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları yine büyük alkış aldı.

Anıtkabir’e akın

Törenlere vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. Hipodrom’daki izleyici tribünlerini dolduran Ankaralılar, tören sona erince Anıtkabir’e akın etti. Özkök ve komutanlar, AKM’deki törenin ardından Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti.

İstanbul’daki törenler ise Vali Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Taksim Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Ardından Başbuğ, Harbiye Orduevi’nde tebrikleri kabul etti. Törene, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II’nin de yer aldığı dini cemaat temsilcileri de katıldı. Komutanlar, Türkiye’nin ilk kadın öğretmenlerinden Rafet Angın’ı elini öperek karşıladı.

Vatan Caddesi’ndeki resmi geçit sırasında Güler, Başbuğ ve Topbaş, halkın arasına girerek töreni izleyen vatandaşlarla sohbet etti. Başbuğ, halkın katılımından çok memnun olduğunu ve buradaki mesajın Türkiye’yi bölmek isteyenlere en güzel mesaj olduğunu dile getirerek, “Bu, her zaman arzu ettiğimiz ve özlediğimiz bir tablo” dedi.

Bu arada Zafer Bayramı nedeniyle 83 dağcı, Türkiye’nin 3 bin metre üzerindeki 30 dağına zirve tırmanışı yaparak, Türk bayraklarını dalgalandırdı. (Radikal, aa)

Yorumlar kapatıldı.