İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

30 yıllık hasret bitti

Kıbrıs Türk Havayolları, 30 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye dışında bir ülkeye direkt uçuş gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş başkanlığındaki heyet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti

KKTC ve Azerbaycan arasında başlayan açılım sürüyor. Azeri heyetinin Lefkoşa ziyaretinin ardından bu kez de Kıbrıs Türk Havayolları, Azerbaycan’ın başkenti Baküye doğrudan sefer düzenledi. KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da aralarında bulunduğu, Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş başkanlığındaki heyet, dün sabah saatlerinde Azerbaycan’a ulaştı. Haydar Aliyev Havaalanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Denktaş, bu ziyaretin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, ‘Heyecanlandık, gururlandık, ümit ediyoruz ki bu ziyaret diğer ülkelere de örnek olur’ dedi.

DAHA sonra temaslarına başlayan heyet ilk olarak, Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarını ve Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. Rauf Denktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın kendilerine kucak açtığını belirterek, ‘Azerbaycan’ın bizi tanımak için zamana ihtiyacı var.’ Başka Türk cumhuriyetlerinden de davetler alıyoruz, ama Azerbaycan öncülük yaptı, teşekkür ediyoruz’ dedi. Denktaş, ‘Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması halinde, Rumların da Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ’ı tanıyacağı yönünde Bakü’ye baskı yapılıyor mu’ şeklindeki bir soruya ise ‘Bu bir ahlaksızlıktır’ yanıtını verdi.

Yorumlar kapatıldı.