İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Telekom Haririler`e teslim edildi

Ermeni Politikalarını desteklemek için milyarca dolar harcamaktan çekinmeyen Oger Telekom sonunda Türk Telekom’un % 55’nin sahibi oldu.Devir sözleşmesini imzalayan Oger, öz varlığı ve yatırımlarıyla 40 milyar dolar değerindeki Türk Telekom İçin sadece 6 milyar 550 milyon dolar ödeyecek.

Türk işadamlarının “Avrupa’da bile örneği yok. Hiçbir ülke haberleştirme sistemlerini başka ülkelere satmıyor” uyarılarına satılan Türk Telekom’un yaklaşık 25 bin çalışanı bulunuyor. Ermeni destekçisi Hariri’lerin şirketi Oger çalışanlara da hiç bir iş garantisi vermiyor.

Kemal Abi tarihe geçti

“Bana yamuk yapmayın” diye futbol kulüplerini haşlayan Maliye Bakanı, Hariri’yle birlikte devir sözleşmesini imzalarken “Türk Telekom’a yamuk yapan Bakan”olarak tarihe geçti.

Ermeni dostu Hariri

Ermeni politikalarının en büyük destekçisi Hariri’ler sık sık Ermeni anıtlarını ziyaret edip saygı duruşunda bulunuyorlar.,

Telekom’u Oger’e sattılar!

Türk Telekom’un yüzde 55’lik bölümünün satışında 6 milyar 550 bin dolar ile en yüksek teklifi veren Oger Telecom Ortak Girişim Grubu ile hisse satış sözleşmesi imzalandı. Özelleştirme İdaresi’ndeki sözleşme imza törenine, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ve alıcı firma yetkilileri katıldı. Hisse satış sözleşmesi, imtiyaz sözleşmesinin onayından sonra yürürlüğe girecek. İmtiyaz sözleşmesine Danıştay’dan olumlu görüş gelmesinin ardından ise hissedarlar sözleşmesi imzalanacak. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Telekom’un hisse devir sözleşmesinin imzalanması ile Türkiye’nin en büyük özelleştirmesinin bir safhasını daha geride bıraktıklarını kaydetti. Unakıtan, Oger Telecom Ortak Girişim Grubu tarafından ihale şartnamesi uyarınca kurulan, Türkiye’deki yerleşik Oger Telekomünikasyon A.Ş ile hisse satış sözleşmesinin imzalanacağını belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin blok halinde devri ile ilgili yapılan çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindiğini belirterek, ”Önemli bir aşamayı daha geride bırakıyoruz. Ülkemizde, dünyada gelişen telekomünikasyon sektörüne paralel olarak yapılan bu hisse devir sözleşmesiyle birlikte Türk Telekom, gerek Türkiye’de gerekse mücavirde bulunan ülkelere çok daha önemli bir açılımı sağlamış olacak. Biz buna inanıyoruz, çünkü Telekom, kamu mevzuatında yapması gereken projeleri istediği hızda gerçekleştiremediğinden ciddi zaman kayıpları söz konusu oluyordu. Hızlı karar verip uygulamak suretiyle çok önemli bir pazar alanına kavuşmuş olacaktır” dedi.

Yorumlar kapatıldı.