İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taşnakçı Ermeni konferansçıları bu cesareti nereden alıyor?

Arslan Tekin

Taşnakçı-Hınçakçılar Boğaziçi Üniversitesinde “Türkler Ermenileri kesmiştir.” tezleri üzerine bir konferans düzenlerlerse Türkiye kaybeder. Devlet altının oyulmasına izin veremez.

Kör inada dur denmelidir.

Bu konferansın şimdi iki ayağı var: Boğaziçi, Sabancı üniversiteleri… Bilgi Üniversitesi belki hatayı gördüğü için aradan çıkmıştır. Önceki gün Boğaziçi ve Sabancı üniversitelerinin rektörleri birlikte basın toplantısı yaptılar.

Hâlâ aynı mavalları okuyorlar: Kesinlikle ilmî toplantıdır, “içeriği”ni görmeden karar vermeyin, diyorlar.

Şimdi bir gazete onlara destek vermek için Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü öne sürüyor. Konferansın açılış konuşmasını Gül yapacakmış. İlmî toplantıysa, siyasînin ne işi var?

Cemil Çiçek teşhisi koymuştur. Bir “arkadan vurma” konferansıdır. Aynı partinin bir diğer bakanı onlara meşruiyet kazandıramaz.

Biz “adamlarımız”ı biliriz! Baştan kendileri açıkladılar. “Türkler Ermenileri kesmiştir.” tezine muhalif kimse salona alınmayacaktır. Dikkat ederseniz üniversitelerin açılışına çok az bir zaman kala 23-25 Eylül günleri konferans düzenlenecektir. Niçin yüksek mekteplerin açılışını beklemediler, öğrencilerin de “ilmî konferans”tan istifade etmesini sağlamadılar?

“Türk”ü arkadan vurduklarını bildikleri için öğrenciden korkuyorlar!

Konferansa katılacakların yüzde 80’i “sabıkalı”… Maksatlarını önceden açıklamışlar, devletin tezi dedikleri görüşlerle mücadele edeceklerini söylemişlerdir.

İlimde peşin hüküm yoktur. Siyaset de yoktur. İlimde delil vardır.

Konferansta bazı “Yeni İslâmcı” gazeteciler de olacaktır. Bunların ilimle alâkası da yoktur. Farklılık deyince “İslâmcı” tesmiye olunanları aralarına almışlardır.

Buyurun beni de çağırın konferansa… Titrim de uygun… Madem gazeteciler de var… Gazeteciyim, fazlası ilimle uğraştım; doktorum, fazlası, sizin gibi ben de üniversitedeyim; ders veriyorum.

Maksat Ermeniler üzerine tebliğ sunmaksa, meselâ Kevork Pamukçıyan’dan çok şey öğrenmişimdir, onun çalışmaları üzerine veya Keresteciyan (İlk Türkçe etimoloji sözlüğünü yazmıştır.) üzerine konuşabilirim.

Çağırmazlar. Mümkün değildir. Maksatları ilim değildir onların.

Boğaziçi ve Sabancı üniversitesi yöneticileri!

Başınızı kumdan çıkarın… Etrafınızı bakın, dünyada ve Türkiye’de neler olduğunu idrak edin!… Halk yaptıklarınızı görüyor.

Halkımın bilgisi siz “kıymetli” ilim adamlarımız kadar değilse de, bu ülkenin insanları basiretlidir, irfan sahibidir… Sizin görmediğinizi görür, sizin idrak edemediğinizi idrak eder.

Sonra ben yazmıştım, demek istemiyorum. Bir gazeteci olarak sorumluluğumu yerine getiriyor ve sizi ikaz ediyorum.

Yorumlar kapatıldı.