İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül toplantıya katılmayabilir

RADİKAL – ANKARA – Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenecek ‘İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri’ konferansına katılımı için ‘prensipte evet’ dedi. Bakan Gül’ün, konferansın yapılacağı 23-25 Eylül tarihlerinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarında olacağı için konferansa katılamayabileceği, ancak programında konferans için bir düzenleme yapabileceği de belirtildi.

Prensipte tamam

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Gül’e konunun bir ay önce iletildiğini, Gül’ün de yanıt olarak, ‘programı müsait olduğu takdirde prensip olarak geniş katılımlı böyle bir toplantıya katılabileceğini’ belirttiğini söyledi. Tan, Gül’e resmi davetiyenin dün ulaştığını kaydetti.

‘Suskun kalmayalım’

Gül’ün aynı tarihlerde New York’ta bulunacak olması nedeniyle konferansın açılışına katılamayabileceğini ifade eden Tan, Gül’ün konuya ilişkin görüşlerini gazetecilere aktardı. Gül’ün konuya ilişkin görüşleri şöyle:

“Bu tür toplantıları tezlerimizi ve yaklaşımımızı yurtiçinde ve yurtdışında anlatmak için bir fırsat olarak görüyorum. Bu konuda her platformu, her fırsatı kullanmalıyız. Suskun kalmamalıyız. Tezlerimizi ve görüşlerimizi her ortamda, her platformda başımız dik şekilde anlatmaktan geri durmayacağız. Bu çerçevede bizim herhangi bir çekinmemiz veya kompleksimiz yok. Sanki suçluymuşuz gibi kaçmanın da bir manası olmadığına inanıyorum. Bu konuda hiçbir zaman katılmadığım ve bazılarını maksatlı bulduğum bazı aykırı fikirler sanki ilk defa söyleniyormuş gibi bir hava yaratılmak isteniyor. Bu fikirlerin sahipleri TV ve gazetelerde yıllardır söyleyecekleri ne varsa zaten söylediler.

Önemli olan, bizim tarihi gerçekleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları açık ve net bir şekilde içeride ve dışarıda konuşmamızdır. Bu bakımdan hükümet ve bakanlık olarak bundan böyle daha aktif olacağız. Yeni nesillerin kafasının temelsiz kuşkularla doldurulmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Yorumlar kapatıldı.