İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül, Ermeni konferansına katılmayabilir

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan ”İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri” başlıklı konferansa prensip olarak katılabileceğini ilettiği, ancak aynı tarihlerde BM Genel Kurulu çalışmaları için New York’ta bulunacak olması öngörüldüğünden buna katılamayabileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, haftalık basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, Gül’e konunun bir ay kadar önce iletildiğini söyleyerek, Gül’ün de ”programı müsait olduğu takdirde prensip olarak geniş katılımlı böyle bir toplantıya katılabileceğini” ilettiğini kaydetti.

Konferans davetiyesinin Dışişleri Bakanlığı’nın eline bugün geçtiğini ifade eden Tan, ”bu nedenle Gül’ün konferansa aynı tarihlerde New York’ta bulunacak olması nedeniyle katılamayabileceğini, ancak programının müsait olması durumunda konferansın sonuna katılmasının söz konusu olabileceğini” bildirdi.

”İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri’ başlıklı konferansın, 23-25 Eylül 2005 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılması planlanıyor.

Yorumlar kapatıldı.