İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BASIN AÇIKLAMASI: Yetkilileri Kınalıada’da Gayrımüslimlere Yönelik Sistematik Tacize Karşı Göreve Davet Ediyoruz

Kınalıada’nın geçmişi yüzyıllara dayanan gayrımüslim sakinleri bir süredir dışarıdan adaya gelen kişiler tarafından taciz ediliyor. Plajlarda sözlü tacizlere, hakaretlere ek olarak, gayrımüslim adalıların kapıları çalınıyor, evlerinin tuvaletlerini, havuzlarını, balkonlarını kullanma talepleri, “yeter biraz da biz faydalanalım” ve benzeri saldırgan sözlerle dile getiriliyor. Evlere bizzat gelinerek ifade edilen bu talepler doğrudan bir tehdit olarak algılandığı için büyük bir tedirginlik yaşanıyor.

Bunun yanı sıra tesettürlü kadın aktivistler, önceden belirlenmiş Hıristiyanların kapıları çalıyor, kendilerini içeri davet ettiriyor ve İslamiyet’e davet konuşmaları yapıyor, beraberlerinde getirdikleri Kuran-i Kerim’den bölümler okuyor. Birçok aile tepkiden çekindikleri için onları evlerine almak ve dinlemek zorunda kalıyor.

Ayrıca Kilise çıkışlarında “İslâm’da Allah inancını, Hazret-i İsa’nın durumunu kısaca özetlemek ve Hıristiyanları hidayet ve gerçek kurtuluşa davet etmek” amacıyla hazırlandığı açıklanan ve Hakikat yayıncılık tarafından basılan broşürler kilise önünde, ayin çıkışlarında dağıtılıyor. Broşürlerin kasıtlı olarak kilise kapılarında ayin çıkışlarında dağıtılması bir “eylem” niteliğini aldığından Hıristiyan yurttaşlar dini ibaretlerini güven içinde yerine getiremiyorlar.

Hıristiyan yurttaşların işlettiği işyerlerine yönelik saldırılara varan bu taciz olayları sırasında yaralanan bile olmasına karşın, terörize edilen Kınalıada halkı, bu kimliği belirsiz kişilerin daha fazla tepkisine neden olmaktan korktukları için güvenlik birimlerine başvurmaya da çekiniyorlar.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi olarak; yetkilileri acilen olayları araştırmaya, araştırma amacıyla ada halkıyla görüşülmesi durumunda bu görüşmelere insan hakları savunucularından oluşan bir heyetin de gözlemci olarak katılmasını sağlamaya, söz konusu tacizlere derhal son verilmesi için gereken bütün önlemleri almaya, kamuoyunu da bu konuda yetkilileri göreve çağırmaya davet ediyoruz.

İnsan Hakları Derneği
İstanbul Şubesi

Yorumlar kapatıldı.