İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa 1 milyon kişiye seslendi

Papa 16’ıncı Benediktus, Dünya Gençlik Günü için bulunduğu Almanya’nın Köln kentinde, bir milyondan fazla kişinin yer aldığı bir ayine katıldı.

NTV
Güncelleme: 17:57 TSI 21 Ağustos 2005 Pazar
KÖLN – Köln dışındaki Kerpen köyü yakınlarında bulunan Marienfield düzlüğünde toplananlara seslenen Papa, insanların dindarlıktan uzaklaşmasından yakındı.

Ayin büyük alanın ortasına kurulan sahnede gerçekleştirilirken, bunları göremeyecek kadar uzakta olanlar için alana 15 dev ekran kuruldu. Kendisini dinlemeye gelen din adamları, rahibeler ve gençlere hitaben bir konuşma yapan Papa, gençlerden sevgi ve bağışlama mesajını tüm dünyaya yaymalarını istedi.

Vatikan, Papa’nın bu göreve seçildikten sonraki ilk yurtdışı ziyaretinde yapacağı konuşmayı dinlemeye gelen Katoliklerin günahlarının bağışlanacağını duyurmuştu.

MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Öte yandan Köln’de Müslüman toplumun temsilcileriyle bir araya gelen Papa, Müslümanlardan “dini kendine alet eden fanatizm dalgasına sırt çevirmelerini” isteyerek, terörle mücadelenin ancak dinlerarası işbirliği ile başarılı olacağına vurgu yaptı. Katoliklerin dini lideri “Terörizmin yayılmasını kaygılarımızdan biri olarak dile getirirken, eminim sizlerin de görüşünüzü seslendiriyorumdur” dedi.

Papa’nın biraraya geldiği cemaat temsilcileri arasında “Diyanet İşleri Türk İslam Birliği” yöneticileri de bulunuyor.

KASIM AYINDA TÜRKİYE’YE GELİYOR

Papa’nın Türkiye’nin yaptığı daveti kabul ettiği ve 28-30 Kasım günleri arasında Türkiye’ye geleceği bildirilmişti. Papa, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı açıklamalarıyla tanınıyor.

Yorumlar kapatıldı.