İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’nın Ermenistan’a konuşlanması, Azerbaycanı alarma geçirdi

BAKÜ

Rusya’nın Gürcistan’daki askeri araçlarını Ermenistan’a yerleştirmesi Azerbaycan’ın askeri harcamalarını arttırmasına sebep oldu.

Resmi verilere göre, Azeri bütçesinden askeri harcamalar için ayrılan miktar 50 milyon dolar arttırılarak 300 milyon dolara yükseldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yetkililer “Nezavisimoy” gazetesine, “Rus askeri araçlar Ermenistan’ın Azerbaycan’a sınır olan Tavuş, Berd ve İdjevan illerine götürüldü”. dedi. Gazeteye açıklama yapan yetkili, “Şu an Rusya’nın Gyumri’deki 102. askeri üssü Gürcistan’dan çıkarılan askeri malzemeleri alamayacak durumda. Bu sorunu çözmek için Ermenistan hükümeti Azerbaycan sınırına yakın yerlerdeki arazileri kiraya verdi.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Ermenistan’a asker kaydırması nedeniyle Bakü, ABD ve Türkiye ile askeri işbirliğini artırıyor. Bakü basını, Rus askeri malzemelerinin Ermenistan’a yerleştirilmesi konusu Azerbaycan Dış İşleri Bakanı Elmar Mamedyarov’un Washington’da Pentagon yöneticileri ile yaptığı kapalı kapılar arkasında görüşmede yaptığını ileri sürdü. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yapılan görüşmelerde diğer konuların yanı sıra Güney Kafkaslardaki askeri ve politik konuların görüşüldüğünü de belirtti.

Yorumlar kapatıldı.