İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyanet, Papa’yı dinlemeye gelen Katolik gençlere İslam’ı anlatıyor

Bonn yakınlarındaki Niederkassel-Lülsdorf DİTİB Selimiye Camii, Dünya Katolik Gençlik Günü dolayısıyla Papa’yı görmek için Köln’e akın eden gençlerden bir grubu tesislerinde misafir ediyor.

Gençler, kendileri için bir camide ağırlanmanın büyük sürpriz olduğunu söylüyor. Yaklaşık 60 kişi 20 Ağustos tarihine kadar misafir edilecek. Papa 16. Benedikt bugün Almanya’ya geliyor. Alman asıllı Papa 3 gün bu ülkede kalacak. Vatikan, Almanya’da Papa’yı dinlemeye gelecek Katoliklerin tüm günahlarının bağışlanacağını duyurmuştu. Papa, cumartesi günü Müslüman temsilcilerle görüşecek.

Diyanet’in ağırladığı misafir grubun camiye ulaşması ile birlikte birlik ve beraberlik adına ortak dualar edildi. Çok sayıda medya mensubunun da hazır bulunduğu program hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİP) yetkililerinden Çetin Kara, gençlere Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceklerini belirtti. Organizasyonda yer alan Elisabeth Müller de, Müslüman bir Alman olarak Katolik gençleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Katolik Kilisesi’nin yıllık sunuş programına dernek olarak davet edildik. Oradaki konulardan birinin bu organizasyon olduğunu öğrendik ve böyle bir çalışmaya katkıda bulunmak istediğimizi ilettik. Kilise yetkilileri de memnuniyetle karşıladı.” diye konuştu. Katolik gençler ise ilk kez bir Müslüman derneği çatısı altında ağırlandıklarını ifade etti. Camideki din görevlilerine İslam ile ilgili çeşitli sorular yönelten gençler, sorularının cevabını kaynağından almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

18.08.2005

Nizamettin Yılmaz

Bonn

Yorumlar kapatıldı.