İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HYETERT ÖZEL : Kınalıada’da Neler Oluyor?

Hafta Sonu Çilesi

Hafta sonları birkaç katına çıkan ada nüfusu giderek adada yaşayanlar için ciddi bir sorun haline geldi. Çünkü adaya günü birliğine gelenlerin bir bölümü denize girmek, dinlenmek ve eğlenmekle yetinmeyip özel mülkiyete tecavüze kalkışıyor, ada halkını rahatsız ediyor. Özellikle evleri kıyıya yakın olanlar sürekli olarak kapılarının çalınarak bir şeyler istenmesinden ve gürültüden şikayetçi. Günü birliğine gelenlerin talepleri tuz, su istemekten, özel havuzu, balkonu, bahçeyi hatta tuvaleti kullanmaya kadar varıyor. Daha kötüsü bu istekler bazen son derece kaba bir üslupla, “yeter biraz da biz kullanalım”, “bizim canımız can değil mi” gibi saldırgan sözlerle ifade ediliyor.

Halka açık kıyılarında adalıların denize girmesi ise hemen, hemen imkansız. Sözle hakareti ve büyük bir kalabalıkla tartışmayı, hatta kavgayı göze almadan buralardan denize girmek gerçekten zor.

Ada halkı ise genellikle, büyük kalabalığın hiddetini üzerine çekmekten çekindiği için emniyet güçlerine baş vurmaktan kaçınıyor. Diğer taraftan, hafta sonları aşırı kalabalık yüzünden güvenlik güçlerinin sayıca yetersiz kalıyor ve güvenlik sağlanamıyor, kavgalar önlenemiyor.

Akşam olduğunda geriye kalan çöp yığını ise ayrı bir sorun.
Adalar Belediyesi’nin bu konuda gelen şikayet ve tepkileri nasıl değerlendireceği ve nasıl
bir çözüm önerisi getireceği ise henüz netleşmiş değil.

Kınalıada’da Misyonerlik Çalışmaları

“İslâm’da Allah inancını, Hazret-i İsa’nın durumunu kısaca özetlemek ve Hıristiyanları hidayet ve gerçek kurtuluşa davet etmek” amacıyla hazırlandığı açıklanan ve Hakikat yayıncılık tarafından basılan broşürler kilise önünde dağıtılıyor. [1] Elbette broşür dağıtılmasına kimse bir şey diyemez ama bunun kiliseden çıkan inançlı Hıristiyanlara yapılması son derece rahatsız edici. Bir Hıristiyan grup benzer bir broşürü[2] Cami önünde dağıtmaya kalksa herhalde linç edilir.

Yaz başından bu yana bir grup tesettürlü hanım ellerinde Kuran- Kerim, özellikle Hıristiyanların evlerini seçerek, kendilerini kahve içmek için davet ettiriyor ve İslamiyet propagandası yapıyorlar. Pek çok aile, ne olduğunu anlayamadıkları ve tepkiden çekindikleri için evlerinin kapılarını açtıklarını belirtiyor.

Eğlence Yerine Saldırı

İstanbul Ermeni cemaatinin tanınmış DJ ve işletmecisi Kamer’in adada açtığı Kamo’s isimli eğlence yeri kimliği belirsiz kişilerce Cumartesi gecesi boş bira şişesi yağmuruna tutuluyor ve yaralananlar oluyor. Bu olayın nedeni ve failleri de hala meçhul. Bu da adada huzursuzluğun artmasına neden oluyor.

Gençlerimize Dikkat

Bu yaz adanın gündemindeki bir başka tatsız konu ise gençlerin arasındaki artan tartışma ve kavgalar. Gece geç saatlerde yaşanan ve zaman zaman polisin ateş açmak zorunda kaldığı kavgalarda temel sorun aşırı alkol. Adada 18 yaşının altındaki gençlerin bile içki içmelerine ve satın almalarına izin verilmesi ya da göz yumulması bu olayları körükleyen etkenlerden biri.

Bu sorunlara yetkililerin en kısa zamanda el koyarak huzursuzluğun giderilmesi ada halkının samimi isteği.



1. http://www.hakikat.com/dergi/turkcedavet.html
2. http://isamesih.org/doc/kitabi_mukaddes/bolum1.php3#ikisi

Yorumlar kapatıldı.