İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gözler düşen uçağın karakutusunda

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kuzeyinde düşen ve 121 kişinin öldüğü Kıbrıs Rum Kesimi’ne ait uçağın karakutuları, incelenmek üzere Fransa’ya gönderildi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 11:36 16 Ağustos 2005 Salı

ATİNA – Yunanistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamda, 121 cesetten 112’sine ulaşıldığı bildirildi. Henüz ulaşılamayan 9 cesedin ise uçağın gövde bölümünün altında bulunduğu sanılıyor. Bulunan cesetlerin donarak katılaştığı görülürken, yolcuların uçak düşmeden ölmüş olabilecekleri belirtiliyor.

Bu arada Yunan televizyonları, cesetlerin kimliklerinin belirlenmesine ilişkin çalışmalara yarın başlanacağını duyurdular. Pilotu Alman olan uçakta, 12 Yunan vatandaşı ve 4 Ermenininn de bulunduğu açıklandı. Rum basını ise düşen uçakta bir Kıbrıslı Türkün de bulunma ihtimalinin olduğunu yazdı.

Uçağın düşüş nedenininse, karakutuların incelenmesinin ardından kesinleşmesi umuluyor.

HELIOS HAVAYOLLARIN’NIN UÇUŞLARI DURDURULDU

Bu arada uçağın sahibi helios havayollarının bugünkü bir başka seferinde yolcu ve mürettebatın uçağa binmeyi reddetmesinin ardından şirketin tüm uçuşları durduruldu.

Dün Larnaka’dan Havaalanı ve Atina üzerinden Prag’a gitmekte olan Helios Havayolları’na ait yolcu uçağı, kontrol kulesiyle bağlantısı kesildikten sonra Atina yakınlarında düşmüştü. Uçağın oksijen ya da basınç sisteminde sorun olduğu ve pilotların bilincini yitirmesi sonucu düştüğü sanılıyor.

Kıbrıs Rum yönetimi, uçak kazasının ardından ülkede 3 günlük genel yas ilan etti. Kazada hayatını kaybedenlerin anısına ilan edilen yas çerçevesinde, hükümet binalarındaki bayraklar yarıya indirilecek.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerini Atina’ya götürmek üzere uçak kiralamaya karar verdi.

Bakanlar kurulu ayrıca, kazadan etkilenen ailelere destek ve ihtiyacı olanlara yardımda bulunmak için sosyal yardım hizmetlerini harekete geçirme kararı aldı.

TALAT’TAN BAŞSAĞLIĞI

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 121 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından ötürü Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’u telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Yorumlar kapatıldı.