İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YÜZBİNLERCE GENÇ XX. DÜNYA GENÇLİK GÜNÜ İÇİN KÖLN’E AKIN EDİYOR

Katolik Kilisesi’nin Ruhani Reisi Papa XVI. Benedikt Hazretleri ve tüm dünyadan yüzbinlerce genç Katolik “XX. Dünya Gençlik Günü” vesilesiyle Ağustos ayında Almanya’nın Köln şehrini ziyaret edecek. Böylece yeni Papa’nın ilk yurtdışı gezisi kendi memleketine olacak. 16-21 Ağustos 2005 tarihlerinde düzenlenecek “XX. Dünya Gençlik Günü” (WJT) kutlama etkinliklerine toplam 400,000 genç katılacak. Hac yolculuğunda Dom Katedrali ziyareti ve Papa Hazretleri ile ruhani sohbetlerin yanısıra çeşitli konser ve sergiler de etkinlikler arasında bulunuyor. Patrik II. Mesrob Hazretleri’nin de davetli olduğu kapanış ayinine 1 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor.

WJT Genel Sekreteri Heiner Koch, “Gençlerin “Dünya Gençlik Günü”nü 20 yıl önce hayata geçiren Papa II. Johannes Paul’un halefine de yoğun ilgi göstereceğini belirtti.

“Dünya Gençlik Günü”nde Papa XVI. Benedikt’e 600 episkopos eşlik ederken, yaklaşık 4,000 gazeteci etkinlikleri adım adım izleyecek. Ayin, Köln’ün batısında bulunan “Bir günlük katedral” haline getirilecek eski bir açık kömür işletmesinde yapılacak. Köln ve çevresindeki okul, fabrika ve jimnastik salonları aylardan beri 300,000 ziyaretçinin konaklama ihtiyacını karşılamak için hazırlık yapıyor, ayrıca 80,000 yatak özel şahıslar tarafından temin ediliyor.

“XX. Dünya Gençlik Günü” çerçevesinde gençler, aralarında Protestan Kilisesi ve bir Ortodoks Kilisesi olmak üzere, birçok kilisede tüm dünyadan gelecek episkoposlar tarafından 30 ayrı dilde dini bilgi alabilecekler. “XX. Dünya Gençlik Günü”ne eşlik eden kültürel faaliyetler arasında Wallraf- Richartz Müzesi’nde yer alan önemli bir sanat sergisi ile bir müzik festivali de bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.