İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ XX. DÜNYA GENÇLİK GÜNÜNE KATILMAK İÇİN ALMANYA’YA GİDİYOR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, bu yıl yirmincisi düzenlenecek olan Dünya Gençlik Günü’ne katılmak ve bir dizi görüşmede bulunmak üzere 16-22 Ağustos 2005 tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde bulunacak.

Mainz Episkoposu ve Alman Episkoposlar Konseyi Başkanı Kardinal Karl Lehmann ve Köln Başepiskoposu Kardinal Joachim Meisner tarafından resmen davet edilen Patrik Hazretlerinin Almanya’daki programı yoğun geçecek.

16 Ağustos, Salı akşamı: Patrik Hazretleri, Münster Bölgesi Katolik Üniversite Öğrenciler Birliği üyeleriyle bir araya gelecek.

17 Ağustos, Çarşamba ö.s.: Patrik Hazretleri, Batı Alman Yayın Kuruluşu (WDR) tarafından hazırlanan tartışma programına katılacak. Martin Buchholz’un yöneteceği programda, “Sevgi ve Adalet İçin Çalışma” başlığı altında Hristiyan-Müslüman dialoğu ve uzlaşma süreci konuşulacak.

18 Ağustos, Perşembe ö.s.: Patrik Hazretleri, bir başka halka açık toplantıda, Aachen Episkoposu Heinrich Mussinghoff ile birlikte yeniden Münster Bölgesi Katolik Üniversite Öğrenciler Birliği üyeleriyle bir araya gelecek Bu buluşmada, “Hz. İbrahim Peygamber’in çocukları olan Müslümanlar ile Hristiyanlar barış içinde yaşayabilir mi? Allah’ın Kelâmı ışığında uzlaşma sağlanabilir mi?” gibi soruların cevapları aranacak.

19 Ağustos, Cuma: Patrik Hazretleri, Vatikan’ın Katolik Eğitim Bölümü Başkanı Kardinal Zenon Grocholewski ve Aachen Episkoposu Heinrich Mussinghoff ile birlikte Üniversitelerde Gençlik İşlerinden Sorumlu Din Görevlileri için düzenlenen uluslararası bir konferansa katılacak.

20 Ağustos, Cumartesi akşamı: Patrik Hazretleri, Papa XVI. Benedikt Hazretlerinin ve gençlerin katılacağı kandil ayininde (Vigil, Hısgum) bulunacak.

21 Ağustos, Pazar sabahı: Patrik Hazretleri, Papa XVI. Benedikt Hazretlerinin sunacağı Pazar Ayini’ne (Holy Mass, Surp Badarak) katılacak. Bu iki ayine, dünyanın dört bir yanından 1 milyona yakın gencin katılması bekleniyor.

22 Ağustos, Pazartesi akşamı: Patrik Hazretleri, yurda dönecek.

Almanya ziyareti sırasında Patrik II. Mesrob Hazretleri’ne Peder Drtad Uzunyan’ın yanı sıra kendisine rehberlik edecek Jaisy Manthuruthil ve Michael Bruening adlı iki genç eşlik edecek. Patrik Hazretleri, ayrıca Almanya Ermeni Kilisesi Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan ile bir araya gelme fırsatını bulacak.

Yorumlar kapatıldı.