İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ VE RUM PATRİKLERİ KUMKAPI’DA GÖRÜŞTÜLER

İstanbul Ortodoks Kilisesi Patriği I. Bartholomeos Hazretleri ve Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretleri, 9 Ağustos 2005, Salı, saat 15:00’de ikinci kez Kumkapı’daki Ermeni Patrikliği’nde bir araya geldiler.

Görüşmede, Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin Hazretleri’nin 20-27 Haziran 2006 tarihleri arasında İstanbul’a resmen davet edilmesi kararlaştırıldı. Patrik I. Bartholomeos Hazretleri daha önce Eçmiyadzin’i ziyaret ettiğinde Katolikos II. Karekin Hazretlerini şifahen davet etmiş, ancak herhangi bir tarih belirlenmemişti.

Katolikos II. Karekin Hazretleri, Ermeni Kilisesi hiyerarşisinin en tepesindeki kişi olarak 2006 yılının 20-22 Haziran tarihlerinde İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği’nin ekümenik (kiliselerarası) konuğu olacak.

Katolikos Hazretleri, daha sonra, Ermeni Kilisesi’nin bugünkü hiyerarşisinin kurucusu Aziz Krikor Lusavoriç’in 132. halefi ve Tüm Ermeniler Katolikosu olarak 23-27 Haziran tarihlerinde Türkiye Ermenileri Patrikliği ve cemaat üyeleri tarafından ağırlanacak.

Ermeni Patrikliği’ndeki buluşmada, Patrik Bartholomeos I’e refakat eden Thebes ve Levadeia Metropoliti Ieronymos ile sekreteri Athenagoras Dikaiakos ve Ermeni Patrikliği’nden Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan, Rahip Tatul Anuşyan ve Kıdemli Peder Dr. Krikor Damatyan hazır bulundular.

Bartholomeos I. Hazretleri ile II. Mesrob Hazretleri, 28 Temmuz’da da aynı konu hakkında Fener’de görüşmüşlerdi.

Yorumlar kapatıldı.