İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİR ERMENİ RAHİBİ DAHATRAFİK KAZASINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Ermeni Kilisesi trafik kazasındayaşamını yitiren bir genç rahibin daha yasını tutuyor. 23 Temmuz 2005 tarihindeKeğarkunik Bölgesi’nde Rahip Terenig Davityan bir trafikkazasına kurban gitmişti. İki hafta kadar sonra Surp EçmiyadzinKatolikosluğu bu kez genç dingörevlilerinden Rahip Zaven Hagopyan’ın8 Ağustos 2005 Pazartesi günü bir trafik kazasısonucu yaşamını yitirdiğini haber Verdi.

Tüm Ermeniler Katolikosluğubasın ve yayın bürosu, Rahip Zaven Hagopyan’ın, Yeğeknatzor’danNoravank’adönüş yolunda bir otomobil kazası sonucu yaşamını yitirdiğini derin birüzüntüyle duyurdu. Genç rahip, kuşağının en adanmış ruhanilerindendi.

Peder Zaven,rahiplik öncesi adıyla Arman, 12 Mayıs1977 yılında Eçmiyadzin’de doğdu. Eğitimini 1984-1992yılları arasında doğduğu yerde, 1992-1994 tarihleri arasında ise Kudüs Ermeni Patrikliği’nin Ruhban Okulu’ndaaldı.

1995 yılında Eçmiyadzin’dekiKevorkyan Ruhban Okulu’na kabul edilerek oradan da 2000 yılındamezun oldu. Yerevan’daki AmerikanÜniversitesi’nde 2000-2001 Yönetim kurslarına devam edenrahip, 2001 tarihinden beri Yerevan DevletÜniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimgörmekteydi. 2000-2004 tarihleri arasında ise Katolikoslukbünyesinde görevler aldı.

2002 yılında SurpStepanos yortusunda, BaşepiskoposNerses Bozabalyantarafından Sargavak (diakos/şemmas) takdis edilmiş, 2003 yılında ise “KıdemliPeder Küd Ağanyantz’ınHayatı, Teolojik, SosyolojikÇalışmaları, İlmî ve Edebî Mirası” konulu tezini sunmuştu.

2004 yılından beri Eçmiyadzin Katolikosluğu mimarlıkve yapı-tasarım bölümünde yönetici olarak çalıştı.

2 Mayıs 2004 tarihinde Episkopos Abraham Mıgırdiçyantarafından rahip takdis edildi. 1 Şubat 2005 tarihinden itibaren ise TümErmeniler Katolikosu Karekin II Hazretleri tarafındanNoravankmanastırının yöneticiliğine atandı.

Müteveffa Rahip, candan,yardımsever, adanmış ve özenli ruhani kişiliğiyle tanınırdı.

Müteveffa rahibin naaşı 9 Ağustos, saat 18:00’de Surp KayaneManastırı’ndaki katafalka yerleştirilecek ve saat19:00’da uğurlama töreni yapılacak. 11 Ağustos, saat 10:30’da isemüteveffa rahibin Kutsal Müron’la son takdistöreni gerçekleştirlecek. Daha sonra Rahip Zaven’in naaşı Eçmiyadzin rahipler topluluğu mezarlığınadefnedilecek.

Patrik Mesrob IIHazretleri’nin talimatıyla, 15 Ağustos Pazartesi günü,Surp Asdvadzadzinyortusunun ikinci günü, Türkiye’deki Ermeni kiliselerindeki Ölüleri Anmatörenlerinde müteveffa Rahip Zaven için özel Ayin-iRuhani düzenlenecek.

Huzur içinde uyusun.Amen.

Yorumlar kapatıldı.