İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenilerinden AB desteği

Türkiye’nin AB üyeliğine destek olmak amacıyla düzenlenen ‘Sevgiyle El Ele’ konserlerinde Türkçe ve Ermenice şarkılar seslendirilecek.

Feriköy Ermeni Okulu’ndan Yetişenler Derneği’nce düzenlenen konserlerde sanatçı Nükhet Duru ve Surp Vatanants Korosu, Cenk Taşkan’ın Türkçe ve Ermenice şarkıları seslendirecek.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 ekim 2005 tarihinde gerçekleştirilecek AB’ye adaylık müzakereleri öncesinde 19 eylül ve 3 ekim 2005 tarihlerinde AKM’de dostluk konserleri verileceği belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca ‘Sevgiyle El Ele’ başlığı altında gerçekleştirilecek konserlerin her iki kültürün ezgilerinin kardeşliğin evrensel dili olan müzikte bir kez daha hayat bulacağına değinildi.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Vahriç Güler, etkinliğe destek veren tüm sanatçılara teşekkür ederek, ”inanıyorum ki yıllardır birarada yaşamış bu iki kültürün ortak noktaları en çok müziklere yansıdı. Biz bu organizasyonla hem Türkçe, hem de Ermenice şarkıları doyasıya dinleme imkanı bulacağız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.