İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye ödüyor ABD’li KKTC’de tatil yapıyor

Ömer BİLGE

Sibel Edmonds’un, ‘Türk lobileri ve elçilik, Ermeni tasarısını rüşvetle engelledi’ iddiaları, Rumlara da dayanak oldu. Rum yetkililer ve basın, ABD’lilerin KKTC’ye tatile gittiğini, parasını da Türkiye’nin ödediğini iddia etti.

RUMLAR, ABD’de bir süre FBI’da tercümanlık yapan Türk kökenli Sibel Edmonds’un, Vanity Fair Dergisi’ne yaptığı Türk lobi şirketleri ve elçililik personelinin ABD’li senatör ve milletvekillerine rüşvet verdiği iddialarına sarıldı. Rum medyası, ABD’nin KKTC’ye yönelik girişimlerini ‘rüşvet’ sayesinde gerçekleştiğini savunurken, Hükümet Sözcüsü Kipros Hrisostomidis, iddiaları hükümet olarak araştırdıklarını açıkladı. ABD Kongresi’nde görevli 7 personelin İstanbul üzerinden KKTC’ye gitmesine büyük tepki gösteren Rum yönetimi, Sibel Edmonds’un rüşvet iddiaları ile ziyaretler arasında bağlantı kurdu.

ACİZ KALDIK

Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu, ‘Ziyareti planlayanlar her şeyi çok gizli tutuyor. İlgili herkese, bir şey söylemeyecekleri konusunda yemin ettiriyorlar. Bu nedenle, ziyaretin arkasında kimlerin olduğunu bilmediğimiz için tepki göstermekte aciz kalıyoruz. Türkiye’de birileri işgal bölgelerine bedava tatil organize etti. Bu tatile katılacaklar, çocuk çocuklarıyla birlikte olacaklar’ dedi.

MANŞETTE

Rum medyası ise KKTC’ye yönelik ABD senatör ve milletvekillerinin rüşvet karşılığı ziyaretler gerçekleştirdiğini savundu. Rum gazeteleri Sibel Edmonds’un iddialarını manşetlerine taşıyarak, Türkiye’nin ABD’de rüşvet dağıttığını yazdı. Edmonds, Türkiye’nin ABD’li politikacılara bağışta bulunarak ‘Ermeni’ tasarısının geçmesini engellediğini öne sürmüştü.

Yorumlar kapatıldı.