İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aya İrini´de dostluk müziği yankılandı

Önceki gece Aya İrini’de dostluğun müziği yankılandı. Dünyanın yaşayan en ünlü üç kemancısından biri olan Pinchas Zukerman ve beşlisinin verdiği konser, Türkiye ve İsrail arasındaki dostluğu pekiştirdi.

Dünyanın yaşayan en ünlü üç kemancısından biri olan Pinchas Zukerman; önceki akşam Aya İrini Müzesi’nde İstanbul İsrail Başkonsolosluğu ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle muhteşem bir konser verdi.

BİN DAVETLİ

İsrail’in Türkiye Büyükelçisi Pinchas Avivi, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Amira Arnon ve İsrail Kültür Ateşesi Batia Keinan’ın ev sahipliği yaptığı geceye; Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Leyla Alaton-Mehmet Günyeli, İshak Alaton, Zeynep Tunuslu, İdil Biret, Ebru-Haluk Şanver, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Reiner Möckhelman gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin davetli katıldı. Yüzyıllar boyu Yahudi halkına kucak açan Türk halkına bir teşekkür niteliği taşıyan konserde; Pinchas Zukerman, Türkiye ve İsrail arasındaki dostluğu desteklemek amacıyla hiçbir ücret almadan sahneye çıktı.

EŞİYLE BİRLİKTE

Mozart ve Dvorak’ın yapıtlarını yorumlayan Pinchas Zukerman’a; eşi Amanda Forsyth, Jessica Linnebach, Jethro Marks ve Ahsan Pillai eşlik etti. Pinchas Zukerman, 1998 yılından bu yana Kanada Ulusal Sanat Merkezi Orkestrası’nın Müzik Direktörlüğü’nü sürdürüyor.

ÖZAY ORAL – MAGAZİN

Yorumlar kapatıldı.