İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni rüşveti Azeri muhalefeti zora soktu

Nurettin ATMACA/BAKÜ, (DHA)

Azerbaycan, Ermeni istihbarat servisinin de karıştığı video kasetli skandalla çalkalanıyor. Ana muhalefet Azatlık Bloku’nu destekleyen gençlik örgütü Yeni Fikir’in Başkanı Ruslan Beşirli’nin, Ermeni gizli servis elemanından para almasına ilişkin görüntüler Bakü’de siyasi gündeme damgasını vurdu.

AZERBAYCAN’ı karıştıran skandal, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki toplantıya Beşirli ile birlikte katılan arkadaşının, savcılığa yaptığı video kasetli ihbar sonucu ortaya çıktı. Ana muhalefet Azatlık Bloku’nu destekleyen gençlik örgütü Yeni Fikir’in Başkanı Ruslan Beşirli’nin, Ermeni gizli servis elemanından para almasına ilişkin görüntüler Bakü’de şok yarattı. Gözaltına alınan Beşirli, ABD’nin Ulusal Demokrasi Entitüsü’nün kendilerine ’ihtilal’ için gerekli talimatları verdiğini ve bazı muhalefet yöneticilerinin bu amaçla Polonya’da eğitim gördüğünü söyledi.

KARABAĞ SORUNUNU KONYAKLA ÇÖZECEĞİZ

Skandal kaset, iktidar yanlısı devlet ve özel televizyon kanallarında sık sık yayınlandı. Yeni Fikir Başkanı Ruslan Beşirli’nin, Tiflis’teki bir büroda kendisini ’demokratik yardım’ için davet eden kişilere, içki masasında söyledikleri de muhalefeti zor durumda bıraktı. Beşirli, kasette, Ermeni olduğu öne sürülen kişiye ‘İktidara geldiğimizde Karabağ sorununu çikolata yiyerek ve konyak içerek çözeceğiz’ diyor.

Yorumlar kapatıldı.