İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev gemi azıya alıyor

BAKÜ – Azerbaycan’da kasımdaki seçimler yaklaşırken, Devlet Başkanı İlham Aliyev, muhalefete baskıyı artırdı. Siyasi partiler üzerindeki denetimleri sıklaştırma kararı alan iktidar, muhalif gençlik örgütü Yeni Fikir’in başkanı Ruslan Beşirli’yi ‘ABD merkezli kuruluşlar ve Ermeni gizli polisinin desteğiyle darbe yapmaya çalışma’ suçlamasıyla tutukladı.

Azeri başsavcılığı, ‘Yeni Fikir’ üyesi Osman Alimuradov’un ihbarıyla tutuklanan Beşirli’nin, 28-29 Temmuz’da Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Ermeni gizli servis ajanları ile buluştuğu, ayrıca Gürcistan ve Ukrayna’daki ‘devrimlere’ destek veren ABD Milli Demokrasi Enstitüsü’nden emir aldığını öne sürdü. Beşirli’ye 2 bin dolar verildiği, 20 bin dolar daha verilmesi için anlaşmaya varıldığı savunuldu. Devlet televizyonu dün bu toplantıya ait olduğu söylenen görüntüler yayımladı.

Kerimli: Komplo

Başsavcılık Beşirli’yi Tiflis’e önde gelen muhalefet partisi Halk Cephesi’nin lideri Ali Kerimli’nin gönderdiğini de iddia etti. En son ‘gay olduğu’ iddialarını ortaya atan hükümet çevrelerine, “Eşinizi bana getirin” diye çıkışmış olan Kerimli ise bu son iddiayı da yine ‘Aliyev yönetiminin komplosu’ olarak niteledi. Görüntülerin montaj olduğunu söyleyen Kerimli, “Bizi hain gibi göstermek iktidarın işine yarıyor” diye konuştu.

Yeni Fikir, ihbarcının hükümet ajanı olduğunu söylerken, Ermeni istihbaratının şefi Gorik Akopyan iddiaları ‘komik’ buldu. (afp, aa)

Yorumlar kapatıldı.