İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP´den Erdoğan´a Nazım Hikmet´li yanıt

Ankara

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “vatansever” oldukları açıklamalarına karşılık, basın toplantısında Nazım Hikmet’in, “İnsan olan vatanını satar mı?” diye başlayan şiirini okudu.

Koç, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın “vatanseverlik” açıklamalarına karşılık, ABD’yi NATO içerisinde müttefik ortak olmaktan öte “Stratejik ortak” olarak ilan etmenin vatanseverlik olup olmadığını sordu.

Koç, “Bu stratejik ortağın egemenliğindeki Kerkük’te PKK irtibat bürosunun kendi bayrağını çekmesini eli kolu bağlı seyretmek mi vatanseverlik? Dubai’de 8 milyar dolar karşılığında Kuzey Irak’a girmeyeceğim siyasi koşullu anlaşma imzalayanlar mı vatansever?” dedi.

Koç, AKP’nin Telekom’u Ermeni Diasporası destekçisi Arap sermayesine peşkeş çektiğini de belirterek, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin ulusal değerini ve 85 yıllık birikimlerini küçüksemek, bunları kötülemek ve Sümerbank için ’Yakında tarihten siliniyor, ismini de kaldırıyoruz’ kinini diyebilen naylon fatura sanıkları mı vatansever? AB sürecinde 17 Aralık kararlarını her türlü ek siyasi koşula rağmen bayram yaparak kutlayanlar mı vatansever? Bölücü PKK terörü diyaretsizlikten, beceriksizlikten her gün insan öldürürken, sünnet törenlerinde elele tutuşarak, ’beraber yürüdük biz bu yollarda’ diye şarkı söylemek mi vatanseverlik?”

Hükümetin Kıbrıs konusunda önündeki süreci görmediğini söyleyen Haluk Koç, hükümetin Türk Kıbrıs’ın ekonomik ve siyasi teslimiyetini kabul edecek imzayı attını da ileri sürdü.

NAZIM’IN ŞİİRİ

Koç, “Bugünün Ali Kemallerinin baş yazılarını ’bu milletin genel yorumu budur, doğru yapıyorum, doğru gidiyorum’ diye değerlendirenler mi vatansever?” diye konuştu.

Koç, “Bugünkü gelişmeler karşısında şiir okumaya, şarkı söylemeye meraklı olan iktidar hatiplerine, 1959’da Nazım Hikmet’in yazdığı şu dizeler yeterli yanıt oluşturuyor sanırım” diyerek, şiiri okudu. Koç’un okuduğu “Bu vatana nasıl kıydılar?” şiiri şöyle:

“İnsan olan vatanını satar mı?

Suyun içip ekmeğin yediniz,

Dünyada vatandan aziz şey var mı?

Beyler bu vatana nasıl kıydınız?”

Onu didik didik didiklediler,

saçlarından tutup sürüklediler,

Götürüp kafire: “Buyur” dediler.

Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Eli kolu zincirlere vurulmuş,

vatan çırıl çıplak yere serilmiş.

Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.

Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Gün gelir çarh düzüne çevrilir,

günü gelir hesabınız görülür.

Günü gelir sualiniz sorulur:

Beyler bu vatana nasıl kıydınız?”

(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.