İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

UYUYAN GÜZELİ İLK LÜBNANLILAR UYANDIRDI

Güzelimiz Lusine Tovmasyan, Lübnan ABC TV’nin çektiği, arapça versiyonunun fransızca ve ingilizceye tercüme edildiği ve yakında tüm dünyaya yayılacak (özellikle 2006 yılının Fransa’da Ermenistan yılı ilan edildiğini unutmayalalım) filmde Ermenistan’ı “uyuyan güzel” olarak temsil etmekte. Film Ermenistan turizmine katkıda bulunmak amacıyla “Ermenistan Turizm Gelişi Ajansı” (ETGA) ve Lübnanlı işadamı kardeşler Diran ve Pier Bağdadlıyanlar desteğinde gerçekleşti.

ETGA Md. Nina Hovnanyan filmi “Armenia-Marriott” otelindeki ilk gösterimi vesilesiyle yaptığı açıklamada, “yabancıların Ermenistan’ı fazla tanımadıklarını, devamlı savaş tehdidi altında, geri kalmış ve fakir bir ülke zannettiklerini” söyledi ve “filmin amacının Ermenistan’ın gelişmiş ve fakir olmadığını göstermek” olduğunu belirtti.

Geçen yıl Haziran ayında çekilen ve 50 dakika süren filmde “Ermenistan…uyuyan güzel” Lusine Tovmasyan tarafından tarihi yerleriyle, köy ve kentleriyle, Erivan’ın eğlence merkezleriyle tanıtılmakta.

Bağdadlıyan kardeşler Ermenistan’ın cezbediciliğinin artması için benzer filmlerin çok çekilmesi gerektiğini akydederken, filmin DVD formatı 2000 örnek olarak basıldı.

Filmnin prömiyeri 2 Ağustos Salı günü saat 19:00’da Moskova Sineması’nda yapılacak.

Yorumlar kapatıldı.