İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Helal olsun Yunan´a, Kıbrıs Rumu´na ve Amerikan Ermenisi´ne!

Bülent Akarcalı

1980’li yularda Frankfurt Havaalanı’nda tüm şirketlerin uçakları körüklü kapılara yaklaştırılırken THY uçakları açıkta tutulup yolcular terminale otobüsle getiriliyordu. Paris’te ise THY ofisi, havalimanının bodrum katında tıkılmıştı. 1987 sonunda, Dışişleri Bakanı Mesut Yılmaz, duruma el koydu. Ulaştırma Bakanlığı’yla anlaşıldı, Esenboğa Havaalanı’na inen Lufthansa uçakları, havada 20-30 dakika bekletilmeye başlandı. Pist dolu gerekçesiyle uçaklara hemen iniş izni verilmiyordu. Üç gün sonra Almanya Büyükelçisi telefonla “Sayın Bakan mesaj alınmıştır” dedi ve THY uçakları Frankfurt’ta körüklere yanaşmaya başladı.

Ben Sağlık Bakanı’ydım, Fransa’daki iktidar partisiyle çok yakın temaslarım vardı. Ulaştırma Bakanı’na bir mektup yazıp, “Biz, Air France ofisini Atatürk Havaalanı bodrumuna indirmeden, sizin THY’ye yakışan bir ofis yeri tahsis edeceğinize inanıyorum” dedim. Bir ay sonra THY diğer şirketlerin bulunduğu giriş katında yerini aldı. Ne kavga ettik ne de Almanya ve Fransa’yla aramızı bozduk. Haksızlığa karşı “dişe diş” yöntemi sonuç vermişti.

* Yunanistan Başpiskoposu Hristodulos, Türkiye aleyhine rapor hazırlayıp Atina’da dağıtıyor. Yunan hükümeti olayı örtbas etme peşinde. Batı Trakya’da yaşıyan yüz elli bin soydaşımız kendi seçtikleri değil Atina’nın tayin ettiği müftüyle yetinmek zorunda. Çocuklarının sünnet düğünleri bile neredeyse kısıtlı, camilerin onarımıma izin yok vs. Müslümanlıklarını başörtüsüyle kısıtlayanları bu gibi durumlar tabii ki ilgilendirmiyor.

* Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Yunan Antonios Trakatellis, Türkiye’de dini özgürlüklerin kısıtlı olduğunu iddia ediyor. Ona ve AB ülkelerine, Batı Trakya’yı hatırlatan bir Allah’ın kulu yetkilimiz yok.

* Azerbaycan KKTC’ye açılımlara başlıyor. Yunanistan anında somut tepki oluşturup, Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ’da faaliyet gösteren Ermeni GSM şirketiyle 23 milyon dolar yatan yapacağını açıklıyor.

* ABD’deki “Ermeni Ulusal Komitesi” (ANCA), soykırıma yer vermeyen Time Dergisi ile ABD’deki Türklerin soykırımı yalanlayan reklamını yayınlamayı kabul eden Washington Post’a karşı protesto, yayınlamayı reddeden The New York Times içinse teşekkür kampanyası başlatıyor.

* Selanik Belediyesi, şehrin en merkezi yerine Pontus soykırımı diye uydurdukları bir soytarılık anıtı dikiyor. Gizli kapaklı da değil. İhaleye çıkılmış, yakında inşa edilecek.

Yüzsüzlük diz boyu

Komşuda iki yüzlülük dizboyunu geçmiş, gırtlağa gelmiş. 2. Dünya Savaşı’nda yüz bin Osmanlı Yahudisi’ni sistematik olarak Nazi cellatlarına teslim edip öldürten Selanik kenti, kendi insanlık suçunu görmezden gelip kanlı geçmişini Türkiye üzerinden temizlemek istiyor. Yunanistan Başbakanı ise bunlardan habersiz gariban rolünde Türk sınırında dostluk anıtı açıyor.

* Hükümete öneriyorum: İzmir’de Yunanlıların ev ev toplayıp Nazilere teslim ettiği ve tümü bizim insanımız olan o yüz bin Yahudi anısına İzmir’e bir “Yunan’ın Utanç Anıtı” dikelim.

* Hükümet ilgilenmeyecekse İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne öneriyorum. Anıtın açılışına da dünyanın önde gelen siyaset adamlarını, gazetecileri, akademisyenleri, din adamlarını vs. davet edelim.

* Sevgili VATAN okurları, ben davalarına böyle sımsıkı sarılı, her fırsatta milli çıkarlarını korumak için korkmadan, çekinmeden, dünyanın en büyük ordularından birine sahip, 72 milyonluk koskoca Türkiye’ye kafa tutan, istediklerinde dalgasını geçen bu Kıbrıs Rumlarına, Yunanlılara, ABD ve Fransız Ermenilerine helal olsun, bizdeki mıymıntı-miskin-uyuşuk-fikren hadım-coşkusuz-ruhsuz-tembel-adamsendeci takımına da her şey size haram olsun diyorum.

Soru: 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na yol açan siyasi irade, Ecevit’te mi yoksa koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’da mıydı? Vahdettin’i aklamaya çalışan Ecevit, neden eski siyasi ortağına vefa borcunu ödemiyor. Erbakan’ın koşulsuz desteği olmasaydı Ecevit bu kararı verecek cesareti kendinde bulabilir miydi? Sanmıyorum.

Metin Toker kendisine teklif edilen milletvekilliği adaylığını, yakın dostu sandığı Ecevit’e yönlendirmeseydi, siyasette Ecevit’in esamisi okunmayacaktı. Metin Toker’i anma törenlerinin herhangi birine Ecevit’in katıldığını gören var mı? Türk halkının başına iki affı bela eden, canilerin tekrar tekrar suç işlemelerine imkân veren Ecevit şimdi de tarihi suçlan affettirme peşinde. Ecevit’i kim affedecek?

Not: Arkadaşım ALP YILDIZ’ın ilettiği aşağıdaki mesajları, ihtiyacı olanlara duyurmanız ricasıyla yazıyorum.

1-ABD’deki Türklerin gönderdiği bir konteyner dolusu “tekerlekli sandalye” ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak verilecek. Sayın Erol AYVACIKLI, NGM Uluslararası Taş. Koşuyolu – İstanbul Tel: (0216) 326 41 66

2- Türkan SABANCI Görmeyen Çocuklar Okulu’nda, yatılı dahil boş yer var. Müdür Feyzullah GÜLER
Tel: (0216) 310 49 12 Üsküdar

3- Veysel VARDAL Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda boş yer var. Müdür Muzaffer TEN
Tel: (0212) 201 12 92 Sarıyer

Yorumlar kapatıldı.