İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lozan`ın İntikamı

Lale Sıvgın

Lozan Antlaşması”nın 82.yıldönümü etkinlikleri nedeniyle İsviçre”de düzenlenen bir panelde konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “Ermeni soykırımı iddiası yalandır” dediği için İsviçre”de gözaltına alındı ve yaklaşık 3.5 saat sorgulandı.

Çağdaş bir ülke olarak geçinen İsviçre, her fırsatta demokrasi ve ifade özgürlüğünden söz etmesine rağmen, konu Türkiye olduğunda nedense ifade özgürlüğü de dahil tüm hakları göz ardı edebiliyor.

Sadece İsviçre”de değil, pek çok Avrupa ülkesinde ve Amerika parlamentolarında benzer kararlar alındı. Artık dünyanın pek çok yerinde “Ermeni soykırımı olmamıştır” demek suç!

Oysa aynı ülkeler Türkiye”deki bölücü faaliyetler sözkonusu olduğunda teröristler ve terör örgütü yandaşları da dahil, ifade özgürlüğü konusunda ahkâm kesmekte en önde gidiyorlar.

Türkiye ise Türk vatandaşlarının Ermeni soykırımı yoktur dediği için çektiği çileyi izlemekle yetiniyor.

Daha önce de Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu için aynı sebepten soruşturma açılması emri vererek arananlar listesine Halaçoğlu”nu ekleyen İsviçre”nin, tam da Lozan”ın yıldönümünde soykırım olmamıştır diyen Perinçek”i gözaltına alması acaba Lozan”ın intikamı mı alınıyor dedirtiyor …

TERÖRDE ÇİFTE STANDART

Avrupa sadece sözde Ermeni soykırımı konusunda değil, pek çok hayati konuda da Türkiye”yi yalnız bırakmaya, çifte standart uygulamaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri de terörle mücadelede yaşanıyor.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon da, terör konusunda Türkiye”ye uygulanan bu çifte standardı eleştirdi.

1.Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, yıllardır dünyaya terörün ne büyük bela olduğunu anlatan Türkiye”ye çifte standart uygulandığını söyledi. Tolon, “onların kanını akıtanlar teröristmiş, bizim canımızı yakanlar ise milismiş. Gördünüz mü uluslararası adaleti, hukuku eşitliği, çifte standardı?” diye konuştu.

Tolon”a katılmamak elde değil ancak, bu çifte standart kolay kolay biteceğe benzemiyor. Biz Türkiye”de gereksiz polemiklerle meşgul edilirken, dünya yeniden şekilleniyor ve Türkiye yalnız bırakılıyor. Biz ise çifte standartçıları kınamakla kalıyoruz.

NİÇİN MAYONUZ YOK?

Hafta sonu yeni açılan Caddebostan plajı ile ilgili izlediğim haberlerden bir tanesi çok şaşırtıcıydı. Haberin ana maddesi, Caddebostan”da pek çok kişinin mayo ya da bikini yerine günlük kıyafetleri ile deniz girip, serinlemeye çalışmasıydı. Haberi yapan muhabir hanım, genç kızlara “niçin mayo giymiyorsunuz” diye soruyor kızlar ise mayomuz yok diyorlar. Muhabir hanım o kadar şaşırıyor ve yadırgıyor ki bu durumu, bu kez de “niçin mayonuz yok” diye soruyor ısrarla. Genç kızların cevabı ise başlarını yere eğip gitmek oluyor.

Bugün ne yazık ki pek çok medya mensubu Türkiye”yi kendi yaşadıkları o dar çevrelerden ibaret sanmaktadır. Onlara göre her genç kızın plaj aksesuarları olmak zorundadır. Oysa ki ülkemiz şartları gözönünde bulundurulduğunda mayo-bikini ve plaj aksesuarları pek çok kişi için bir lüks. Keşke muhabir arkadaşlarımız Türkiye şartlarından haberdar olsalar da mayodan önce daha hayati şeylere de neden sahip olunamadığını sorgulasalar…

Yorumlar kapatıldı.