İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek´e İsviçre´de `Ermeni´ sorgusu

Şafak Sezgin/Zürih/DHA

Lozan 2005 etkinlikleri için İsviçre’de bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ‘soykırım yoktur’ dediği için sorguya alındı.

DHA’nın haberine göre, Lozan 2005 etkinklikleri için İsviçre’de bulunan Perinçek, katıldığı bir konferansta Ermeni soykırımı iddialarına karşı çıkan konuşmaları sonrasında ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü.

Winterthur’daki panelde konuşan Perinçek, dün yaptığı basın toplantısında, ”Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır” demişti. Polis sözcüsü, Perinçek’in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılabileceğini açıkladı.

Ermeni soykırımı iddialarına karşı çıkan sözler, İsviçre’de Ermeni sorunuyla ilgili olumlu ya da olumsuz görüş bildirmek yasak olduğu için suç sayılıyor.

Halaçoğlu için gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı

İsviçre, daha önce de Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu için gıyabi tutuklama kararı almıştı.

Halaçoğlu hakkında kırmızı bülten çıkaran mahkeme, kararına Halaçoğlu’nun 2004’te İsviçre’de bir sempozyumda sarfettiği, ‘Ermeni soykırımı söz konusu değildir’ sözlerini gerekçe göstermişti.

Halaçoğlu bu nedenle, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer himayesinde ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel önderliğinde düzenlenen Lozan 2005 etkinliklerine, davetli olmasına rağmen katılamadı.

Yorumlar kapatıldı.