İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek, İsviçre’de gözaltına alındı

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre’nin Winterthur kentinde düzenlenen panelde, “Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır” sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

AA
Güncelleme: 23:24 TSİ 23 Temmuz 2005 Cumartesi

WİNTERTHUR – Lozan Antlaşmasının 82’nci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen paneldeki sözleri nedeniyle, Winterthur savcısının emriyle, ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan Perinçek’in, sorgulamasının devam ettiği belirtildi.

Winterthur polis sözcüsü komiser Werner Benz, Doğu Perinçek’in daha önce İsviçre ziyaretleri sırasında ve dünkü açıklamalarında, İsviçre yasalarına göre ırkçı sözler kullanması nedeniyle Savcı Rolf Jaeger tarafından ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldığını söyledi.

Benz, Perinçek’in hangi ifadesinin, sorgulamaya neden olduğu yönündeki soruya “Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır” ifadesinin buna yol açtığını kaydetti.

AVUKATLAR DA SORGULAMADA

Winterthur Savcılığı, Lozan-2005 ekibinde bulunan Ankara Barosu avukatlarından Nusret Senem ve İsviçre Barosu’na kayıtlı Türk asıllı Suat Fert’in sorgulamada hazır bulunmasına izin verdi. Türkiye’nin Zürih Başkonsoluğu’ndan bir görevlinin de içeride bulunduğu öğrenildi.

Lozan-2005 heyetinde bulunan, Türkiye’deki çeşitli barolardan avukatlar da savcılık binası önünde toplandılar.

İZMİR BAROSU’NDAN KINAMA

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, olayı protesto ederek, yasama organının kendisini yargı yerine koyduğunu ve böyle bir uygulamanın yapıldığı ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi.

Erdemir, “Konu, Türkiye olduğunda Batı kendi değerlerini paspas gibi çiğnemektedir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.