İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HARUTYUNYAN BUSHU HAVAYA UÇURMAK DEĞİL GÜRCİSTAN’IN ULUSLARARASI ÜNÜNE ZARAR VERME AMACINDAYDI

Gürcistan devlet başkanı 27 yaşındaki Vladimir Harutyunyan’ın iki devlet başkanının değil Gürcistan’ın uluıslararası prestijine darbe vurma amacı taşıdığını söyledi. Gütcü TV kanalllarının yayınladıkları sahnelerde V. Harutyunyan 10 Mayıs’ta Tiflis’te ABD Devlet başkanı George Bush’a bombalı sukast düzenlenlediğini itiraf etmekte. Harutyunyan “O bombayı Bush’un ben attım. Gidin ona daha iyi hizmet edin, belki size madalya verir” dedi.

Gürcistan Başsavcısı Zurab Ateişvili, meslektaşı Ermenistanlı Ağvan Hovsepyan’la Tiflis’te gerçekleşen buluşması sonrasında basına yaptığı açıklamada, şüphelinin Gürcistan vatandaşı olduğunu ve olayın herhangi bir şekilde Ermenistan’la alakası olmadığını, tüm bilgi ve kanıtlaraı Gürcistan sınırları dahilinde araştırdıklarını belirtti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Seyran Şahsuvaryan Özgürlik Radyosu’na yaptığı açıklamada, yabancı bazı haber ajanslarının atılan bombanın Ermenistan yapımı olduğuna dair spekülasyonlar tekzip ettiklerini ifade etti ve “halihazırda” Ermenistan’da el bombası üretilmediğinin altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.