İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bush’u öldürmek isteyen Gürcü yakalandı

ABD Başkanı George Bush’a, Mayıs ayındaki Gürcistan ziyareti sırasında bombalı suikast girişiminde bulunduğu tahmin edilen kişi yakalandı.

NTV
Güncelleme: 03:11 ET 21 Temmuz 2005 Perşembe

TİFLİS – ABD Başkanı George Bush’a, Mayıs ayındaki Gürcistan ziyaretine Tiflis’teki Özgürlük Meydanı’nda yaptığı konuşma sırasında suikast girişiminde bulunduğu tahmin edilen Ermeni asıllı kişi yakalandı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, polis, Ermeni asıllı Vladimir Arutinov adlı şüphelinin başkent Tiflis’in dışındaki bir köyde bulunan evine operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada bir polisi öldüren bir diğerini de yaralayan şüpheli, daha sonra ormana kaçtı. Operasyonu sürdüren gürcistan polisi şüpheliyi yaralı olarak yakaladı.

EL BOMBASI ATILMIŞTI

ABD Başkanı Bush’un Tiflis’teki Özgürlük Meydanı’nda yaptığı konuşma sırasında atılan bir el bombası, kürsünün yaklaşık 30 metre yakınına düşmüş, ama bomba şans eseri patlamamıştı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı bombalı saldırı girişiminde bulunduğu tahmin edilen kişinin eşkalini belirleyerek, saldırganın bulunmasına yardımcı olanların 70 bin dolarla ödüllendirileceğini duyurmuştu.

Yorumlar kapatıldı.