İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turkish Forum’a Online Saldırılar Arttı

Selin Özalp

Yurtdışındaki, yani Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya başta olmak üzere tüm dünya’daki gönüllü Türk’lerin kendi aralarındaki haberleşmelerini sağlayan Turkish Forum mail grubu (www.turkishforum.com) bugünlerde artan saldırı tehditi altında. Turkish Forum özellikle Ermeni sorunu, Kıbrıs Sorunu, PKK sorunu gibi politik konularda Türkleri örgütleyen, bazen politik online ya da online olmayan aktiviteler düzenleyen bir grup. Grubun yöneticileri ile saldırıların kaynağı hakkında konuştuk.

Terör sadece bombalarla gelmiyor. Yanı sıra online dünyada da saldırılar gün geçtikçe artıyor. İşte bu tür bir saldırı haberi geçtiğimiz günlerde Turkish Forum adıyla bilinen ve Yurtdışındaki, yani Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya başta olmak üzere tüm dünya’daki gönüllü Türk’lerin kendi aralarındaki haberleşmelerini sürdürdükleri mail gurubuna şu cümlelerle bildirildi.

TURKISH FORUM WEB SITESI SON 4 AYDIR SUREKLI ARTAN HACKER HUCUMU ALTINDA. ARTIK HERGUN BINDEN FAZLA IP ADRESINDEN GELEN HUCUMLARLA MUCADELEDEYIZ MALI GUCLUKLER SEBEBI ILE SERVER SISTEMIMIZIN MODERN OLMAYISI BIZI YAVASLATMAKDA VE BAZAN VAKITLI OLARAK YAYIN YAPMAMIZI ENGELLEMEKDE

WEBSITEMIZDEKI ACIL OLMAYAN SISTEMLERIMIZI EMNIYET SEBEBI ILE KAPADIK – DATA BASE (VERI TABANI) SISTEMI ISE SIZLER TARAFINDAN YERLESTIRILEN BILGILERIN HACKERLERIN ELINE GECMEMESI ICIN HUCUMLARDAN BIRI ANINDA KENDINI PROGRAMI GEREGINCE KISMEN SILDI , GEREKLI SISTEM DEGISIKLERI YAPILARAK HACKER HUCUMLARINI ONLEYICI YENI PROGRAMLAR YERLESTIRILDI. VERI TABANI SON DERECE EMNIYETLI VE KIRILAMAZ HALE GETIRILDI.

HERSEYE RAGMEN LUTFEN ARADA BIR

BILGILERINIZI KONTROL EDINIZ – EKSIK VEYA SILINME VAR ISE VAR ISE YENIDEN GIRINIZ VE DURUM HAKKINDA BIZE HABER VERINIZ.

SISTEMI ONEMINI ARTAN YOGUN HUCUMLAR BIR KERE DAHA BELIRTTI

ARTIK ESKIMIS OLAN, WEB MAKINALARIMIZI YENILEMEK ICINDE GIRISIMLERDE BULUNMAKTAYIZ

SIZLERI GELISMELERDEN VE YENI PROGRAMLARDAN DEVAMLI HABERDAR EDECEGIZ

TOPLUMUMUZA BASARILAR DILEKLERIMIZLE

TURKISH FORUM YONETIM KURULU ADINA

DR. KAYAALP BUYUKATAMAN, BASKAN

Biz de merak edip konuyu kendilerine sorduk. İşte Turkish Forum yöneticilerinin cevapları;

turk.internet.com : Turkish Forum’a Kim saldırıyor?

Turkish Forum : Dünya’nın dört bir tarafından saldıran 2 grup insan var. Bunların ilki Internet’te heryere saldırmayı deneyen ve bizi de deneyen hacker/cracker grupları. Bunların bizi seçmeleri için özel bir nedenleri olmamakla beraber 1-2 deneyip güvenliğimizin düzgün işlediğini görünce, sıradaki siteye yöneliyorlar. Bu kişiler genellikle teknik bilgisi sınırlı başkalarının yazdığı hacking programıyla saldırılar deneyen gençler. Bu grup Internet gerceğinin doğal bir parçası olup bizi fazla rahatsız etmemekte.

İkinci grup ise tamamen politik amaçlı ve genelde tamaman TC düşmanlığı güden Ermeni fanatiklerin coğunlukta olduğu, sınırlı sayılarda aşırı-sol, PKK yanlısı ve az miktarda Yunanlı hackerlardan oluşmakta. Saldırıları dünyanın dört bir yanından, ya kendi şirket makinaları ya da trojan programlarla ele geçirdikleri (zombie) makinalar veya kendi servis sağlayıcıları üzerinden yapmaktalar.

Bu saldırılardan “ileri gidenlerinin hepsi”, saldırı kaynağı olarak gözüken şirketlerin sistem sorumlularına bildirilmekte. Bu şikayetlerin, internet üzerindeki sistem sorumluları arasındaki etik bir yapıya dayanmak dışında bir yaptırımı olmadığı için her zaman sonuç alınamayabiliyor. Duruma göre internet IP kara-listelerine duyurma opsiyonunu kullanıyoruz. Bu opsiyonu her zaman tercih etmiyoruz. Çünkü örneğin dial-up ile bağlanan bir saldırganın IP’si, her telefon bağlantısında değiştiği için zarar genelde saldırgandan çok servis sağlayıcıya yapılmış olabiliyor. Bu konuda bizimle koordineli çalışan servis sağlayıcıları ile çok iyi ilişkiler içindeyiz. Bu servis sağlayıcıları içinde AOL, Earthlink gibi dünya devleri de var.

Geçmişte 4 saldırgan organizasyona resmi ihtar çekip, işi resmi kanallardan sonlandırmayı tercih ettiğimiz gibi olaylar da oldu. Birkaç kez karşı saldırı ile cevap verdiğimiz ve böylece çözüm bulduğumuz olay da var.

turk.internet.com : Genelde ne tür saldırılar yapılıyor?

TurkishForum : DOS yani denial of service’dan tutun, sunulan hizmetler üzerinden makinenin kontrolünü ele geçirmeye, çökertmeye yönelik saldırılara kadar pek çok tür saldırı yapılıyor.

Bunun yanında son zamanlarda daha sofistike bir şekilde Turkishforum’dan
gelirmiş gibi değişik kampanya/virüs dağıtımları, Turkishforum gönüllülerine
direk saldırı ve daha entegre içerik / database çalmaya yönelik saldırılar görüyoruz. Sıkıldığımız nokta, bu saldırıların miktarının gitgide artmasi ve makinelerimizde ek yük yaratması.

Miktar olarak bahsedersek. Geçen sene günde 20-30 civarı saldırı denemesi
ile karşılaşmamıza karşın bugünlerde bu ortalama 600-650 aralığına çıktı.

turk.internet.com : Alt Yapınız Nasıl?

TurkishForum : Genelde open source yani açık kaynak tabanlı bir yaklaşım içindeyiz. Bunun nedeni sadece maliyet değil. Gerek donanımı daha efektif kullanabilmek (daha az kapasite ile daha fazla hizmet), gerekse ana sunucu teknolojilerinde (web, posta, vs.) çok daha evrimleşmiş kod tabanları tercih etmemizdir.

Kullandıklarımız arasında açık kaynak olmayan tek sistem eposta dağıtım modülümüz. İnternet üzerinde birçok açık kaynak olsa da ihtiyaçlarımızı
karşılayacak kapasite ve güvenilirlikte bir yazılım, ne yazık ki henüz göremedik. Onun için de o sistemi kullanıyoruz.

Bu açık kaynak yazılımlara ek olarak Internet deneyimleri 91’e (Bitnet) kadar
ulaşan core takımımızın kendi yazdığı yazılımları kullanmaktayız.

turk.internet.com : Peki ihtiyaçlarınız var mıdır?

TurkishForum : Sistemlerimiz ABD’deki en ciddi data merkezlerinden birinde bulunuyor ama en büyük ihtiyacımız maddi destek. Gerek güvenlik duvarları, gerekse bağlantı kapasitesi her zaman ihtiyaç duyduğumuz temel kalemler. Dağıtım kanallarımızın kapasitesi ve hedefleme yeteneğini arttırmak istiyoruz.

Bunlara ek olarak, sene başında aldığımız iletişim alt yapımızı başka ülkelere de genişletmeyi hedefliyoruz. Buradaki amacımız DOS gibi saldırılarda veya acil hareket ihtiyacımız olduğunda, çok daha fazla kanaldan cevap verebilmek. Aynı zamanda GOOGLE gibi arama motorlarında Ermeni sorunu, Kıbrıs, PKK gibi konularda daha fazla adet ve önde gözükmek.

TurkishForum, ABD ve Türkiye dışında Avusturalya, Hollanda, Ingiltere,
Fransa, Kanada gibi ülkelerde de yerel olarak temsil edilmekte veya koordineli
çalışmaktadır. TurkishForum, Türk dış politikası alanında aktivism dışında
yurt dışındaki Türk klüp ve organizasyonlarına genelde ücretsiz (bazı
durumlarda maliyetine) teknik alt yapı desteği de vermektedir. Türklerin ve
dostlarının organize olması için gereken güvenilir alt yapıyı devam etirmeye
ve genişletmeye çalışıyoruz.

Şu anda ABD’de var olan ana makinelerimize ek olarak Türkiye, Hollanda,
Ingiltere ve Japonya’da dedicated sistemleri bünyemize katmayı planlıyoruz…

Geçmişte bir çok arkadaş yardım vaatlerinde bulunup, bünyemize katıldı ama ne yazık ki, aralarında dağıtım listelerimizi çalmaya, sistemlerimizi başka amaçlarla kullanmaya çalışan, spesifik bir politik görüşe takılmış insanlar çıktı ve/veya ne kadar iyi niyetli olsa da zaman/yetenek açısından yetersiz olanlarla problem yaşadık. Bunlardan öğrendiğimiz, daha ufak core bir ekip ile herşeyi mümkün olduğu kadar otomatize etmek en iyin yöntem.

Maddi destek, birinci ihtiyacımız olmakla beraber Ermeni sorunu, Kıbrıs
Tarihçesi gibi konularda mini siteler, dağıtılabilinir flash paketler
yapabilecek grafik yeteneği yüksek arkadaşlar ve içerik yaratma yani belli
konularda tarih bilgisi olan yabancı dil yeteneği yüksek yazar arkadaşlara da
her zaman ihtiyaç duyuyoruz.

turk.internet.com : TurkishForum’un amacını bilmeyenler için tekrarlayalım mı?

TurkishForum : TurkishForumun amacı dünyanın dört bir yanına yayılmış Türkler ve dostlarını kendi bölgelerinde Turkiyemizi ilgilendiren konularda daha aktif bir rol oynamaya çağırmak.

Bunu yapmak için de onların çok az bir zaman ayırarak katılabilecekleri / yayabilecekleri kampanyalar ve diğer hareketleri onlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Hem Türkiye ile ilgili bize dünyanin dört bir yanından gelen haberleri dağıtmak hem de ilgili konularda arkadaşlarımızın / dostlarımızın bilgilenmesi sağlamak. Yurt dışında yaşayan Türk ve dostu kişiler birşeyler yapmak istiyor ama ne yapacağını bilmiyor, bu konuda bilgi eksiklikleri var. Biz işte bu konularda destek olmaya çalışıyoruz. Güney Amerika’da bir Ermeni asıllı diplomat bir ülkenin parlementosundan Türkiye karşıtı yasa geçirebiliyor ve biz (dış işleri dahil) bunu ancak olup bittikten sonra duyuyoruz.

Halbuki önceden haberdar olup hareket edebilsek, 5 tane yerel dostumuz gidip
itiraz verse, genel parlamento oylamasına girmesi gerekecek ve geçmeyecek. Üzücü olan, yeterince haberdar olamadığımız için yan odadaki toplantıdan habersiz olduğumuz için bize karşı çok ucuz goller atılıyor ve ancak yedikten sonra haberimiz oluyor…

Yorumlar kapatıldı.