İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÖNÜMÜZDEKİ BİR YIL İÇİNDE DAĞLIK KARABAĞ’DA ANAYASA REFERANDUMU YAPILACAK

Bilindiği Dağlık Karabağ, Büyük Britanya ve İsrail örneğinde olduğu gibi Anayasa’ya sahip değildir.

DKC yönetimi önümüzdeki 1 yıl içinde Dağlık Karabağ’ın içinde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’inin bağımsız ve hükümran bir devlet olduğunun da derc edileceği bir anayasa önerisini referanduma sunacak. Stepanakert’li siyasi gözlemcileren Danit Babayan Azg’a yaptığı açıklamada, Anayasa’ya ilişkin referandumun kısa süre sonra yapılcağını Azerbaycan’ın konuya ilişkin tavrına uluslararası herhangi bir kuruluşun savunması durumunda referandumun aynı zamanda Karabağ halkının iradesini de yansıtmış olacağını belirtti.

Son zamanlarda Bakü tarafından Ermeni kuvvetlerinin, idari olarak Azerbaycan’a ait alanlardan “5+1+1” ilkesiyle (yani önce 5 bölgeden daha sonra Kelbacar ve Laçin’den) uzaklaşacaklarına dair desinformasyon yayılmaktadır.

Babayan konunun kontrol altındaki alanlar ve statü olmadığını, asıl meselenin Dağlık Karabağ’ın varlığını devam ettirebilmesi olduğunu ve bunun için hangi alanlar ve nasıl bir statüye sahip olması olduğunu belirtti. Babayan Laçin ve Kelbacar’ın taviz konusu olabilecek alanlar olmadığının da altını çizdi.

Tatul Hakobyan

Yorumlar kapatıldı.