İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CAVAHK’TAN ENDİŞE VERİCİ HABERLER

Son haftalarda Cavahk ve Gürcistan’ın Ermeni yoğun bölgelerinden endişe verici haberler alınmakta.

17 Temmuzda Ahalkelek Gürcü okuluna saldıran Ermeni gençler okul camlarını kırıp, sıra ve okul diğer malzemelerine zarar verdiler.

Regnum Ajansı’nın verdiği bilgiye göre; aynı gün Samsa köyünde meydana gelen başka bir olayda Tiflis’ten gelen ve XII. Yüzyıla ait bir manastıra çeki düzen vermeye çalışan Gürcü öğrenciler ve yerel ermeniler arasında Kilise mozaiklerinin Ermenilere mi yoksa Gürcülere mi ait olduğuna dair tartışma çıkmış, arbedeye dönüşen tarışma sonrasında, beyninden ağır darbe alan bir Gürcü öğrenci acilen Tiflis’e nakledilmiş, kavga polis müdahalesiyle somna ermiştir.

Cavahk’tan alınan bir başka habere göre, Samsa köyünüm ziyaret eden Gürcü öğrenciler Ermeni Az. Gevorg kilisesi çevresinde bulunan haçkarları yoketmişlerdir. Ahalkelek Az. Haç Kilisesi ruhanisi papaz Samvel Toroyan, tavrın ermeni kilisesine karşı Gürcü siyasetinin bir ürünü olduğunu ifade ederken, yöredeki ermeni köylüler “Eğer manastır inşa etmek istiyorlarsa,bizim haçkarlarımız onlara ne şekilde zarar veriyor” diyerek sormaktalar.

Hatırlatalım birkaç hafta önce de Dzalka’da Gürcistan İç Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yöredeki bir Ermeni sakin ağır yaralanmış ve Tiflis’deki bir hastaneye nakledilmişti.

Yorumlar kapatıldı.