İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ALTIN KAYISI´NIN ÖDÜL SAHİPLERİ

Altın kayısı film festival ofisi’nden festivalde ödül kazanan filmlerin ismi açıklandı. Buna göre “Ermeni Panoraması” kategorisinde Serj Avedikyan “Bir güzel sabah” filmni için özel diplomaya, aynı kategoride en iyi animasyon filmi olarak Ermenistan’ı temsil eden Naira Muratyan’ın “Yol filmi” seçildi. Suren Grigoryan “Ateşten doğan” ve Arno Yeritsyan “Zort gezegeni” filmleri için özel diplomalar kazandılar.

Aynı kategoride en iyi belgesel film olarak Von Pilikyan’ın 10 dakikalık “Çekiç ve alev”seçilirken Aram Hekimyan ve Aruna Naicmi “Bir balon” filmi diploma aldı.

Uluslararası yarışmada en iyi belgesel için özel ödülü Yervant Canikyan (İtalya), Anet Şyotsen (Letonya-Almanya) ve Piryo Honkasalon (Fin-İsveç-Danimarka-Almanya) kazanırken “konulu filmler” kategorisinde Fou Pin Hun “Cennetin kızları” filmi için Jüri diploması kazandı, İlya Hrjanovski (Rusya) ve Lisandra Alesandro (Arjantin-Fransa-Hollanda) özel ödül kazandı. Bu karegoride baş ödül Rusya’yı temsil eden Aleksandr Sokurov’un “Güneş” filmine verildi.

Organizasyon heyeti sinemaya katkılarından ötürü Kşişto Zanusi ve Abas Kyarostami de ödüllendirirken, Ermenistan Sinematograflar Birliği Cek Kahili’yi “Olmuş bitmiş” filminin rejisürası için ödüllendirdiler.

Ermenistan Sinematograflar ve Sinema Eleştirmenleri Birlikleri “En iyi film olarak” Rober Gedikyan’ın “Benim babam mühendistir” ve Yeşim Ustaoğlu’nun “Amberi beklerken” filmlerini seçtiler.

Naira Muratyan’ın “Yol” filmi senaryosundan ötürü Hrant Matevosyan ödülüne de layık görüldü.

T.M.

Yorumlar kapatıldı.