İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ YARDIM FONU EYALET DOKTORLARI EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Bilindiği gibi Ermeni Yardım Fonu 1988 depreminden bu yana özellikle sağlık alanında olmak üzere Ermenistan’a desteğini sürdürmekte. Sağlık kuruluşlarına techizat ve ilaç desteği yanısıra, bu kez eyalet sağlık kuruluşlarındaki doktor ve sağlık teknisyenlerinin Erivan’da uzmanlık programlarından geçirilmeleri sözkonusu.

“Eyalet doktorlarının yeniden eğitimi” projesi başlığını taşıyan 1 ay önce başlayan programa, Sevan’dan 1 kalp uzmanı, Koris’ten bir anesteziolog, Vanadzor’dan 1 neonatolog ve 1 sinir uzmanı katıldılar.

1 aylık seminer eğitim çerçevesinde Erivan’ın önde gelen hastanelerinde meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunan katılımcılar, bilgisayar ve ingilizce kursarı da gördüler. Kursa katılan sağlık mensuplarının bağlı oldukları kuruluşlara, 1 yıl içinde, EYF tarafından 1 milyon dolar değerinde tıbbi teçhizat desteği öngörülmekte.

Proje koordinatörü Hambartsum Simonyan kurstan geçen sağlıkçıların, kursa gördükleri sağlık kuruluşlarıyla ilişkilerinin devam edeceğini ve EYF’nin devamlı yenilenen bilimsel-tıbbi eserler kütüphanesinden faydalanabileceklerini de kaydetti.

Proje idarecilerinden Bella Grigoryan projenin verimli olduğu müddetçe devam edeceğini, finansman varolduğu müddetçe değişik eyaletlerden sağlıkçıların eğitimlerine devam erdeceklerini belirtti.

Amerikan Ermeni Yardım Fonu’nu İcra Md. Karnik Nanagulyan’ın seçildiğini de hatırlatalım.

Gohar Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.