İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Terör üniversite programında

Türkiye’de ilk kez bir üniversitede sertifika programı oluşturuldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde ‘antiterör uzmanı’ yetiştirmek amacıyla ‘Terör Okulu’ açılması kararlaştırıldı.

Dünya gündeminden düşmeyen terörizm konusunda Türkiye’de ilk kez bir üniversitede sertifika programı oluşturuldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde “antiterör uzmanı” yetiştirmek amacıyla “Hükümet ve Liderlik Okulu”nun alt programı olarak “Terör Okulu” açılması kararlaştırıldı. Hükümet ve Liderlik Okulu Direktörü Burak Küntay, şunları kaydetti:

“Terör Türkiye’de şimdiye kadar Harp Akademileri ile emniyet müdürlükleri tarafından düzenlenen konferans, sempozyum gibi etkinliklerde ele alındı. Ancak bir üniversitede ilk kez bu konuda bir sertifika programı oluşturuldu. Terör Okulu’nda konu genel hatlarıyla objektif olarak ele alınacak ve sadece bu işin eksperi olan birkaç kişi değil, bu işin içinde yaşayan, bire bir mücadele eden, karar mercii durumunda olan üst kadrolardan istifade edilecek.”

Terör Okulu’nun 1 Ekim 2005 tarihinde başlayacağını ve derslerin 1 ay süreyle cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Küntay, “en çok 100 kişiyle sınırlandıracakları katılımcılardan 190 YTL gibi sembolik bir ücret alacaklarını” sözlerine ekledi. Programın Koordinatörü Ercan Çitlioğlu da derslerin, aralarında ASAM Başkanı Gündüz Aktan, Ermeni Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Ömer Engin Lütem, Ankara Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Bal, Prof. Dr. Mahir Kaynak ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın da bulunduğu uzmanlarca verileceğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.