İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ ÜNİVERSİTE MEZUNLARINI KUTLADI

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 4 Temmuz 2005, Pazartesi akşamı, YERİD Grubundan Kamer Toker’i ve elli kadar arkadaşını Patrikhane binası bahçesindeki konuk salonunda kabul etti.

Patrik Hazretleri, geçen hafta Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Kamer’i ve onun şahsında üniversitelerden mezun olan tüm gençleri kutlayarak, “Ülkenin, cemaatin ve kilisenin geleceğinde siz eğitimli gençlerin oynayacakları rol büyüktür” dedi.

Mezuniyet pastasını kesmeden önce bir konuşma yapan Kamer Toker şöyle dedi:

“Mezuniyet mutluluğumu benimle paylaşan sizlere çok teşekkür ediyorum. Uzun uğraşlar sonucu restore edilen bu güzel Patriklik binasında böyle bir günümü kutlamak benim için çok anlamlı ve gurur verici.

“Üniversite hazırlık sınıfındayken YERİD’le, diğer bir deyişle sizlerle tanışmıştım, üstünden 4 sene geçti ve dostluklar daha da genişledi, daha da kalıcı oldu, çok akıllıca kurulmuş ve bir araya gelmiş bir oluşum olarak YERİD cemaatimizde bir ilk oldu. Özellikle Lütfi Kırdar Kongre merkezindeki Yılbaşı resepsiyonunda yaklaşık üçbin gencin toplanması, en ufak bir aksaklık yaşanmadan gerçekleştirilen Divan otelindeki ve Bezciyan salonundaki Yılbaşı partileri, şehir dışına yapılan organizasyonlardan Hatay, Kayseri, Likya ve Şirince gezileri benim icin unutulmaz hatıralardır. Bu saydığım ve ayrıca diğer organizasyonların çoğu da akılda kalacak nitelikte, yüksek standart ve kalitede gerçekleşti.

“Bu aralar yaz mevsiminin getirdiği rehavetle aktivite ve organizasyonlarda bir yavaşlama süreci olmasına rağmen burada bulunan birbirinden değerli insanların sayesinde bu dönemin hiç de uzun sürmeyeceğinden eminim.

“Zaten, hali hazırda çoğunuzun özellikle; cemaatin bağış sistemleri ve çağdaş eğitim konularında fikirleri ve projeleri olduğunu biliyorum ve bunları gerçekleştirmek için daha ciddi, çok ve öz adımlar atmalıyız.

“Ama şunu unutmamak gerekiyor ki kendine faydası olmayan insanların çevrelerine faydalı olmaları beklenemez. Bu nedenle eğitimimizi tamamlayıp, bu öğrendiğimiz bilgileri iş veya akademik kariyerimizde uyguladığımız zaman tam anlamıyla faydalı bireyler haline dönüşebiliriz. Ama eğitim derken global, modern niteliklerde eğitim, iş derken Türkiye sınırlarını aşan, dünya standartlarında bir işten bahsediyorum. Kendi ahlak ve köklü geleneklerimizi modern şablonlarla harmanlayıp, dünya vatandaşı olup, dünyaya entegre bir topluluk olma hedefini İstanbul’da 4. kuşak cemaat üyeleri olarak bizler gerçeklestirebiliriz. Bu hedefler doğrultusunda, buradaki birçok arkadaşlarım gibi ben de eğitimimi yurtdışında sürdürmeyi planlıyorum. Ama ülkemi ve cemaatimi seviyorum, en kısa zamanda döneceğim.

“Arkadaşlar son olarak unutmayalım ki geleceğe umutla ve güçlü yürümek istiyorsak birbirimizin ellerini hiç bırakmayalım”.

Yorumlar kapatıldı.