İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

internetgazete: Papaz Yalan Söylüyor

Anadolu’nun Gerçek Hristiyanları Romalılar (Rum) Değil, Türklerdir. O, Anadolu’nun Yerlisi Hiç Bir Zaman Olmadı!..

Patrikhane dün Roma’ya, bugünse Yunanistan’a ait bir kurumdur. Hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu olmamıştır. Bir süre önce Kayseri ve Nevşehir verdiği demeç ve yaptığı korsan gösteri bile Patriğin T.C.’nin bir kurumu olmadığının kanıtıdır. Çünkü o bölgelerde geçmişte, çoğunluklu olarak Türk Ortodoksların yaşadığı yerlerdi. Ne yazık ki, büyük bir yanılgı sonucu Ortodoks Hristiyan olan herkesin mübadele kapsamında alınması, o Türk olan Ortodoks ahalinin zorunlu olarak Yunanistan’a gitmesine neden olmuştur. Ve şimdi, O, parçaladığı Anadolu insanının anısına ‘AYİN’ yapmak istiyor.

En güzel kanıt, koç’ları Antalya kale içindeki restore ettiği Türklere ait olan Aya Yorgi kilisesidir. Tavan süslemesinde nazar boncuğu bile var.

TÜRKLER, TARİHTE LAİK OLARAK YAŞAYAN TEK ULUSTUR

Anadolu’nun ‘yabancısı değil yerlisiyiz’ diyen Patriğe sormazlar mı, Türk Ortodoksları şimdi nerede? Hristiyanın Türk’üne dahil tahammül göstermeyen(!) sizler, DİNİ yalnızca siyasi amaçlarınız için kullanmadınız mı? Bugünde aynı amaçlarla yine Türkiye’nin muhtelif yerlerinde ‘AYİN’ yapmak istemiyor musunuz?

‘Yabancısı değiliz, 1700 yıldır buralarda yaşıyoruz’ derken, aslında -1700 yıldır bu topraklarda neler yaptığınızı herkes daha iyi biliyor. Doğruları söylemek bir din adamı sizlere daha çok yakışmaz mı? Sizler, her türlü oyunu oynayıp sonrada mazlum insanları suçlamıyor musunuz? Dün Ermeni, bugün Kürt halkı hep aynı oyunun kurbanları değiller mi?

Papaz, Türkiye’de sözde inanç turizmi maskesiyle yaptığın tüm faaliyetlerin ne olduğu, 1700 yıllık tarihinin tüm ayrıntıları çok iyi biliniyor ve onun için artık yeter diyoruz. Lütfen, Anadolu topraklarını terk ediniz. Sen ve senin gibi düşünenler, bu toprakların hiçbir zaman yerlisi olmamışlardır. Bu toprakların yerli Hristiyanları Türk Ortodoksları ve teolojik olarak ta meşru Ekümenik Patrikhanesi Antakya Kilisesidir. Türk insanı Şaman, Budist,

Yahudi, Hristiyan ve Müslüman olmuştur. Hiçbir zaman Dini inançlarıyla yaşamını biçimlendirmeye kalkmamıştır. Türkler, Tarih de Laik olarak yaşayan tek ulustur. Türkler, bugünde yine hiçbir dine karşı değildir ve korkusu da yoktur. Türkoğlu Türk olan Papa EFTİM bunun en güzel örneğidir.

Karşı olunan Hristiyanlık değil, siyasi hedeflerdir. Patrikhaneye karşı çıkmak Hristiyanlığa karşı durmak değildir.

KOSKOCA EKÜMENİK PATRİK MELETİOS’UN 6 AYLIK ARALIKLARA, İÇİNE DÜŞTÜĞÜ İBRET VERİCİ DURUM ;

Daha dün, Kiliseleri silah deposu yapan, metropolitleri aracılıyla halkta kin ve nefret duygularını halka yayan, sonrada Türkiye’de verilen milli mücadele sonucu, durum aleyhine olunca, Patrikhanenin sözde Ekümenik Patriği Meletios, İngiltere Başbakanına yolladığı telgrafta da,

“İstanbul ve Anadolu Rumluğunun Türk Milli Mücadelesine terk edilememelidir; dedikten hemen 6 ay sonrada, ‘Türkler ve Rumlarla ilgili olarak düne ait ne varsa unutalım, yeni bir sayfa

açalım. Artık Patrikhane sadece dini işleriyle ilgilenecektir. Geçmişte çok hata yaptık. Bundan sonra Türkler ve Hristiyanlar arasında dostluk köprüsü olmaya hazırız. Daha önce Rumlar tarafından yapılanlar bir cinnet hali idi. Türkler bize aynı şeyi bize karşı tekrarlamayacak kadar geniş gönüllüdür. Şu anda Türklere karşı olan hürmetimiz çok daha fazla artmıştır. Çünkü onlar verdikleri mücadele ile yaşamaya hakları olduğunu bütün dünyaya ispat ettiler, derken, Patrik ve Patrikhane bir kez daha hata yaptıklarını itiraf ediyordu. Şimdi de aynı oyunun içindesiniz!.. Tarihte yaptıklarınızı unutulmadı! İnsan yaşadığı topraklara ihanet eder mi?

Patrikhaneye ‘AYİN’ yapmak için, İstanbul dışında izin veren Valiler ve Belediye Başkanları, verdikleri izinlerin T.C. yasalarıyla örtüşmediğini bilmek zorundadır. Bu durum, Türk Halkının vicdanını sızlattığını da bilmelerini istiyoruz.

Yorumlar kapatıldı.