İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: KORAN LENMARKER VE KARABAĞ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN

Karabağ sorunuAGİT Parlameterler Asamblesi özel temsilcisi Koran Lenmarker, Regnum Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Kazan-kazan” prensibinin uygulanması durumunda, Ermenistan ve Azerbaycan’ın az kayıplarla sorunu çözme yolunda “altın” bir fırsat doğabileceğini ifade etti.

İsveçli elçi konuya ilişkin açıklamasını AGİT Parlamenterler Asamblesi XIV. Oturum döneminin sürmekte olduğu Washington’da yaptı. Lenmarker açıklamasında, Karabağ çatışmalarının dondurulmamış olduğunu ve ve her yıl temas noktasında birçok insanın öndüğünü de ifade etti.

Lenmarker Avrupalıları örnek gösterdiği konuşmasında “demokrasi ve entegrasyonun nihai barışın tesis edilmesinin en temel unsurları olduğunu” da ifade etti. İsveçli elçi “kazan-kazan” bakış açısının ayrıntılarına ilişkin bilgi vermezken, bilindiği gibi AGİT Parlementerler Asamblesi, sorunun çözümüne ilişkin önerilerin içerildiği 8 noktalık paketin son maddesinde “kazan-kazan” ilkesinden bahsedilmekte, bunların gerçekleşmesi durumunda Avrupa kuruluşlarının desteğinin sağlanacağı beyanında bulunmakta.

Yorumlar kapatıldı.