İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İKTİSAT MAHKEMESİ `ARARAT´ İSMİNİ LATİNCE ŞEKLİYLE BIRAKTI

“Erivan Konyak Fabrikası A.Ş.”, 2002 yılında Ermenistan Hükümeti’nin “Tabelalarda kullanılacak dile” ilişkin (Tabela yasası Md.5) kararına muhalefetle ARARAT ticari markasını latince kullanmasından ötürü Devlet Dil Müdürlüğü geçen yıl Nisan ayında I. Derecede Mahkemede aleyhine açılan davayı Mayıs ayında kaybedip 150.000 dram para cezası ödemesi sonrasında İktisat Mahkemesine yaptığı itirazım kazandı.

Erivan konyak Fabrikası A.Ş. avukatı Armen ter-Tacatyan “Ararat” isminin ticari marka olduğunu ve Tabela yasası Md. 5’de yer alan istisnai bir fıkranın, ticari markaların Ermeniceye tercüme edilmeyeceğine ilişkin olduğunu belirtti ve ARARAT isminin 43 ülkede Latince ve Rusça olarak ticaret siciline kaydedildiğini, ismin Ermenice harflerle yazılması durumunda ticari zarar göreceklerini kaydetti:

Devlet Dil Müdürlüğü Md. Yard. Marine Hovyan, bir taraftan Ermeniceyi kutsallaştırırken, diğer taraftan ilk defa adli anlamda böyle bir karar verilmesinin kendilerini şaşırttığını söyledi ve konuyu üst mahkemeye götüreceklerini sözlerine ekledi.

R.P.

Yorumlar kapatıldı.