İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çevreciler, konferansla Ermeni meselesini masaya yatırdı

Tarihçi Cevmi Yurtsever, Ermeni diasporasının Avrupa ve Amerika’da lobi faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürdüğünü belirterek Türkiye’nin önüne gelecekte 100 milyar dolarlık tazminat davası ile çıkacaklarını iddia etti.

Çukurova Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Adana Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen “Ermeni meselesinin dünü ve bugünü” konulu konferansa konuşmacı olarak Tarihçi Cezmi Yurtsever katıldı. Slayt ve görsel belgelerle Anadolu ve Çukurova da Ermeni isyanları, katliamlar, sonuçları ve günümüzde Beyrut’tan yönlendirilen dünyadaki Ermeni propaganda çalışmaları hakkında dernek üyelerine bilgi veren Yurtsever, “Ermeni diaspora merkezi Beyrut’taki Kilikya Kilisesi’dir. Din adamları Avrupa ve Amerikadaki Ermeni lobi faaliyetlerini yönlendiriyor. Fransa ve Almanya’daki soykırım tasarılarının kabul edilmesinde ön planda olmuşlardır.” dedi. Ermeni lobisinin bu aşamada 20. yüzyılın ilk sistematik soykırım olayının Ermenilere uygulandığını kabul ettirmek ve arkasından 1915 ve sonrasında el konulan Ermeni gayrimenkulleri için tazminat yolunu aralamak istediğine dikkat çeken Yurtsever, “Adana adliyesindeki Haceryan davası bu konuda bir örnek oldu. 2002 yılında New York sigorta şirketine 1915te öldürülenlerin isim listesi sunularak 20 milyon dolar tazminat istendi. 2005 Nisan ayında Amerikan Mahkemeleri 3 milyon dolar soykırım ödemesi yaptı. Şu aşamada 300 milyon dolarlık yüklü tazminat davası için hazırlık yapıyorlar. Davayı Ermeniler kazanırsa faturayı Türkiye’nin önüne koyacaklar. Süreç önlenemezse 100 milyar dolara yaklaşan tazminat istekleri olacak.” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ramazan Yüksel de sosyal ve kültürel faaliyetlerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti. Konferans sonrasında Tarihçi Yurtsever’in Ermeni meselesi üzerine yazdığı kitapları dernek üyeleri tarafından alındı.

25.06.2005

Osman Balcı

Adana

Yorumlar kapatıldı.