İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerden AGİT girişimi

Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yeni bir girişim, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde başlatılıyor.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 11:27 23 Haziran 2005 Perşembe

WASHINGTON – Gelecek ay Washington’da yapılacak AGİT Parlamenterler Meclisi toplantısında Ermenistan’ın soykırıma ilişkin bir maddeyi sonuç bildirgesine ekletmeye çalışacağı bildirildi.

Amerikan Kongresi’nin daveti üzerine AGİTPA’nın 14’üncü yıllık toplantısı, 1-5 Temmuz günleri Washington’da yapılacak. 700’den fazla parlamenterin katılacağı toplantılarda, Türkiye’den de AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş’ın başkanlığındaki sekiz kişilik AGİTPA Türk Grubu yer alacak.

Edinilen bilgiye göre, AGİTPA toplantılarına katılacak Ermeni parlamenter heyeti, henüz yazılı bir girişimde bulunmadı, ancak AGİTPA’nın nihai bildirgesine soykırım iddialarına ilişkin bir ifadenin girmesi yönünde lobi faaliyeti gösteriyor. AGİTPA’da salt çoğunluk sağlayabilirse, Ermeni parlamenter heyetinin amacına
ulaşmasının engellenemeyeceği belirtiliyor.

Türk diplomatlar ise AGİTPA’nın bu tür bir konunun gündeme getirileceği uygun platform olmadığı yönünde uyarıda bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.