İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’a sıcak paket

Şaban SEVİNÇ / ANKARA

Ermenistan’la Türkiye arasında soykırım tartışmaları yüzünden gerilen ilişkilerin yumuşatılması için hükümet ‘sıcak’ bir paket hazırlıyor. AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez’in Dışişleri Bakanlığı’nın onayıyla yaptığı Ermenistan gezisinin ardından hükümet, CHP ile de işbirliği içinde ilişkileri geliştirmek için kapsamlı bir paket üzerinde çalışma başlattı.

ORTAK GRUP

Çalışmaya göre Türkiye, Azerbaycan’ı da küstürmeden bazı açılımlar yapacak. İlk olarak iki ülke parlamentosundan 5’er milletvekilinin katılımıyla oluşacak ‘Ortak Parlamento Grubu’, Türkiye ve Ermenistan’da toplanarak ilişkilerin geliştirilmesi için inisiyatif üstlenecek.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

Erivan’da bulunan Fransız Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi’nden 20 kadar öğrenciyi Erivan’a davet edecek. Buna karşılık Galatasaray Üniversitesi de aynı üniversiteden 20 kadar Ermeni öğrenciyi Türkiye’ye davet edecek.

GAZETECİ DAVETİ

Hükümetin hazırladığı ilişkileri ısıtma paketi içinde 20 Ermeni gazetecinin Türkiye’ye davet edilmesi de bulunuyor. Ermeni gazetecilere, soykırım iddialarıyla ilgili araştırma yapabilmeleri için devlet arşivleri de gezdirilecek.

DOSTLUK MAÇLARI

Hükümet, ayrıca ortak spor organizasyonlarını devreye sokuyor. Planın başarıyla uygulanması halinde önümüzdeki sonbahar aylarında bazı futbol, voleybol ve basketbol takımları Ermenistan’a götürülerek, Ermeni takımlarla dostluk maçları yaptırılacak.

Yorumlar kapatıldı.