İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çömez’den Ermenistan raporu

Ermenistan’a gerçekleştirdiği gezinin ardından bir rapor hazırlayan AKP’li Turhan Çömez, Türk-Ermeni milletvekilerinden oluşacak bir çalışma grubu kurulmasını önerdi.

NTV
Güncelleme: 11:07 tsi 23 Haziran 2005 Perşembe

ANKARA – AKP Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Ermenistan’a gerçekleştirdiği gezinin ardından bir rapor hazırladı. Çömez, Erivan’a bavul ticaretinin desteklenmesi gibi önerilere yer verdiği raporunda, diasporadan Ermenistan’a yaklaşık bir milyar dolar kayıt dışı para geldiğini belirti.

Turhan Çömez, Ermenistan’da ABD’nin etkisinin arttığına dikkat çekti. Çömez, ABD’nin bölgede bir askeri üs hazırlığında olduğunu, Soros’un Açık Toplum Vakfı’nın kendini göstermeye başladığını söyledi.

“TÜRKİYE’YE BASKI BEKLİYORLAR”

Turhan Çömez raporunda Ermeni halkının sınırın açılması için AB’nin Türkiye’ye baskı yapması gerektiğine inandığını, kapı açılmazsa Türkiye’nin AB’ye giremeyeceğini düşüncesinde olduğunu belirtti.

Çömez’in raporuna göre; Ermeni devlet adamları toprak talepleri olmadığını söylese de, Türkiye’nin belli bölgelerini içine alan büyük Ermenistan haritası her yerde asılı. İstisnasız her evde de soykırım köşesi var.

“KÜÇÜK JESTLER YAPILABİLİR”

Turhan çömez raporunda Ermenistan ile gayri resmi sivil bir irade ile temasların başlamasını da önerdi.

Türk – Ermeni milletvekillerinin ortak çalışma grubu oluşturması, küçük jestler yapılarak Ani Harabeleri’nin günübirlik turlara açılması, Ermeni mirasında önemli yerlerin onarılması, Ermenilerin göç ettikleri yerleri ziyaret etmelerinin serbest olduğuna dair politik mesaj verilmesi öneriler arasında.

Yorumlar kapatıldı.