İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

XVII. RUPEN SEMERCİYAN BASKETBOL TURNUVASI – 7

Şampiyon belli oldu….Yeşilköy….

19 Haziran Pazar günü daha öncede programı bildirilen final programı tam bir gösteri niteliğinde geçti. Finalde karşılaşan yeşilköy ve Sahakyan takımlarının nefesleri kesen mücadelesinde 87 – 77 galip gelen Yeşilköy birinci oldu. Yine izleyicileri keyifle izlediği üçüncülük maçını da Dadyan’ı 48 – 35 kazana Pangaltı Mıhitaryan takımı kazandı.

Sporseverler saat 15:00’den itibaren sahaya gelmeye başlayan seyirciler o gün için özel olarak kurulan tribünlerde yerlerini aldılar turnuva kurulu sahaya gelen herkese 17. yıl anısına yaptırılan şapka dağıtıyordu. Yağmur arada birkaç damlada olsa sahaya düşmesine rağmen program sonuna kadar bitirilebildi. Bu yıl ligdeki maçlarını tamamlayıp İstanbul 4. olan Şişli’ni küçük takım oyuncuları bir gösteri maçı yaptılar. Antrenörleri Mihran Elmayan yönetiminde sahaya gelen oyuncular oyun esnasında hazırladıkları sürprizlerle izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Günün diğer etkinliği “3 sayı yarışması “ ve “ Smaç” yarışmasıydı. Üç sayı yarışması önceki günlerde yapılan elemelerde başarı sağlayıp finale kalan Sahakyan’dan Agop Keskin, Dadyan’dan Sarven Kekeç,Yeşilköy’den Penyamin Payel arasında yapıldı. Bu yarışmayı Penyamin Payel kazanarak Üç sayı yarışmasının galibi oldu.

Smaç yarışmasına ise katılan oyuncular ise ilginç bir rastlantı olarak adaştılar. Yeşilköy’den Burak Özazar, Sahakyan’dan Burak Altıgöz ve Tarkmançatz’dan Burak Karavert. Milli şöhretlerin oylamasıyla bu yarışmanın galibi de Burak Altıgöz oldu.

Daha sonra Üçüncülük maçı için PLYD ve Dadyan takımları sahada yerlerini aldılar. Ararat Mor tüm oyuncu ve antrenörleri tek tek isimleriyle sahaya davet etti. Karşılaşmanın sonucu PLYD’nin üçüncülüğünü ilan etti.

“Basketbol için yapılan herşey güzeldir.” Diyen İsmet Badem de aramızdaydı kendisine yapılan tezahüratlara kısa bir konuşmayla cevap verdi.

Turnuvaya destek veren Best Fm canlı yayın aracıyla sahada yerini aldı. İzleyicilere şapka ve tişort dağıttılar.

Günün diğer sürprizi eski Milli Basketbolcuların aralarında yaptıkları gösteri maçıydı. Turnuva kurulu tarafından bu maç için hazırlanan kırmızı ve mavi formalarla sahaya çıktılar.

Mavi Takımda;

Aliço Limoncuoğlu -Fenerbahçe

Ferhat Oktay -Fenerbahçe

Necdet Ronabar -Fenerbahçe

Fikret Saygı -Pertevniyal

Karun Kovan -Şişli

Kırmızı Takımda ;

Zeki Tosun -İ.T.Ü.

Ömer Saybir -Beşiktaş

Ömer Dulak -Fenerbahçe

Majak Ohanyan Çakır -Fenerbahçe

Karni Atınç Manuelyan -Şişli

Manuk Saraydar -Şişli

Yer aldılar. Karşılaşma gerçekten bir basketbol gösterisiydi. Şöhretler basketbolda olması gereken herşeyi yaptılar. Keyif ve eğlence de biraradaydı. Turnuvaya gerçekten büyük renk kattılar.

Herkesin beklediği an yaklaşıyordu, 12 Dev adam yoldaydı. Müzik çaldı ve Efes Pilsenin katkılarıyla final gününe katılan gösteri ekibi bu kez Abdi İpekçi’de değil Dadyan sahasında gösteriye çıkmışlardı. Bu andan sonra finalin sonuna kadar molalarda ve devre aralarında gösterilerine devam ederek izleyicileri büyülediler.

Turnuvaya katkıda bulunan McDonald’s ın ünlü karakrteri Ronald da bu arada kısa bir şov yapıp çocuklarla beraber oldu.

Işıklar söndü sahada tek bir nokta aydınlandı sisle ve sahaya tek tek Kevork Simkeşyan tarafından 12 Dev adam davet edildi. Fırat Aydemir,Barış Özcan,Volkan Çetintahra,Hüseyin Demiral,Valentin Pastal, Reha Öz,Ender Arslan, Hakan Köseoğlu, Ermal Kurtoğlu, Fatih Çolak,Erkan Veyseloğlu, Kaya Peker, Kerem Tunçeri, Cevher Özer, Kerem Gönlüm ve Hidayet Türkoğlu. Ayrıca, Bogdan Tanjevic (antrenör) Levent Topsakal ve Aziz Bekir (yrd. Antrenörler), Ahmet Sepetoğlu(doktor), Suat Kuruçay(masör) Milli Takım’ın bu geceye katılmasında organizasyonda destek olan ve kendisiyle yapılan ilk görüşmeden buyana her an Turnuva kuruluyla ilişkisini sürdüren Genel Menajer Doğan Hakyemez ve menajer Barbaros Akkaş.

Milli takım kendisine ayrılan yeri aldıktan sonra finalist takımların oyuncuları da yine Ararat Mor tarafından tek tek sahaya davet edildiler. Takımlar ısınmaya devam ederken Milli takım oyuncularına Rupen Semerciyan anısına düzenlenen 17. Turnuvada hazır bulunmaları nedeniyle turnuva kurulu başkanı Kevork Simkeşyan tarafından birer anı plaketi verildi. Basının röportaj ve resim çekimlerinden sonra final maçına geçildi.

Final karşılaşmasının birinci periyodunun sonuna doğru Milli Takım kampta olmaları nedeniyle Doğan sahadan ayrıldı. Karşılaşma uzun çekişmeli ve heyecanlı geçti. ..ve Yeşilköy şampiyon oldu.

Gece uzun ve yorucuydu. Geç saatlere kadar süren final gününün ödül dağıtım törenine geçildi. İlk ödül her yıl turnuvada verilen “En Genç Yetenek” ödülüydü, ödülü Şişli Yıldız takımından Burak Seçkin kazandı. Turnuvanın sayı kırallığı ödülü ise yıllardır bu ünvanı taşıyan Sahakyan takımından Alen Tekbıçak’ın oldu. İlk üç dereceyi alan takımlara ise kupaları Turnuva Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Turnuvanın amacını yansıtan ve her yıl verilen en önemli ödül ise “En Centilmen Tekım” ödülüdür. Bu ödüle ise bu yıl final oynayan iki takım da layık görüldü. Sahakyan ve Yeşilköy.

Son olarak turnuvanın gerçekleştirilmesine katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür plaketleri verilerek turnuva ve final gecesine son verildi.

Yorumlar kapatıldı.