İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patriklik krizi ortamı gerdi!

Rum Ortodokslar tarafından patriklikten papazlığa düşürülen İrineos, arbedeye neden oldu. İşte patrikhanedeki son durum:

Uzun süredir İrineos’un patrikliğine son verilmesi ile ilgili sıkıntıların yaşandığı Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi’nde arbede çıktı.

Geçen ay İstanbul’da toplanan dünya patriklerinin ortak kararı ile adı arşivlerden silinen Kudüs Patriği İrineos, patrikhaneye ait taşınmazları sattığı gerekçesi ile bir süredir gerek Kudüs’te gerekse Filistin ve Lübnan’da bulunan cemaatin tepkisiyle karşı karşıya.

Son olarak dün Kudüs sinotunun kararıyla titri patrikten papazlığa düşürülen İrineos bu gece özel bir şirketten temin ettiği 4 adet korumayı patrikhaneye getirince ortalık karıştı. Özel korumaları Patrikhaneye sokmak istemeyen papazlar ile korumalar arasında arbede çıktı. Bazı papazların tartaklanmasının ardından İsrail polisi patrikhaneye gelerek olaya müdahale etti ve korumaları patrikhaneden dışarı çıkardı.

Olay sonrasında uzun süre polis kızgın papazları sakinleştirmeye çalıştı.

İrineos patrikhane kurallarına göre titri geri alınsa, adı arşivlerden silinse de akıl sağlığını yitirdiği resmen kanıtlanmadıkça veya istifa etmediği sürece görevden alınamıyor. Patrikhaneye ait yerleri kanunsuz olarak sattığı iddialarını reddeden İrineos yasal yollardan olayın aksini ispatlamaya çalışıyor.

Yorumlar kapatıldı.