İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya´da Türklerden Ermeni önergesini protesto

Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkler, Federal Alman Meclisi’nin Ermeni önergesini kabul etmesini bir yürüyüşle protesto etti.

Türk Dernekleri Girişimi tarafından organize edilen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Berlin Adenauerplatz’da başladı ve yıkık kilise olarak bilinen Gedaechtnis Kirche’de okunan bildiriyle sona erdi.

Protesto yürüyüşünde Almanca “Türkiye, Alman politikalarının günah keçisi değildir”, “Meclis 2005. Biz de seçiyoruz”, “Nefret ve intikamın yerine barış”, “Alman siyaseti tarihi çarpıtıyor”, ”Seçim malzemesi olarak Türkiye, Teşekkürler hayır”, “Meclisler mahkeme, politikacılar hakim değildir”, “Tarihi tarihçilere, sadece gerçekleri meclise” pankartları taşındı.

Havanın çok sıcak olmasına rağmen çok sayıda Türk’ün katıldığı yürüyüş sırasında ve sonrasında herhangi bir olay çıkmadı.

Yürüyüş esnasında dağıtılan ve yürüyüşün bitiminde de okunan bildiride, hem Federal Alman Meclisi’nde hem de Alman medyasında Ermeni konusunda Türk karşıtı tezlere karşı, Türk ve uluslararası tarihçilerin tezlerine yer verilmediği bildirilirken, “Sadece Türk büyükelçisinin görüşlerine yer verilerek, kamuoyuna Türk devlet idaresinin bu tezleri savunan yegane taraf olduğu iması yapılmaktadır. Bu konuda medyanın ve siyasetçilerin bu kadar görmez tavır takınması bizi şaşırtmaktadır” denildi.

ERMENİ DİASPORASINA ELEŞTİRİ

Ermeni diasporası tarafından mali olarak desteklenen terör örgütü ASALA’nın onlarca Türk diplomatını şehit etmesi, bugünkü Ermenistan’ın Azerbaycan’ın bir bölümünü işgal etmesi ve bu işgal esnasında binlerce Azerbaycanlının katledilmesi gibi gerçeklerin Almanya kamuoyunda hala görmezden gelindiği belirtilen bildiride, “Türk halkı, Türk kökenli olsun, Ermeni olsun herkesin büyük güçlerin siyasi amaçlarına kurban edilmesini üzüntüyle karşılıyor” denildi.

Ermeni diasporasının yıllardır 1915’de Osmanlı İmparatorluğunda olan olayları dünya kamuoyuna çarpıtarak yaydığına işaret edilen bildiride, “Birçok Alman, Avusturyalı, Rus, Amerikan, Türk ve Ermeni kaynakları tehcir olmadan önce Ermeni isyanlarının başladığını açıkça ortaya koyuyor. Bunlar olayın soykırım olmadığını ortaya koyuyor. Osmanlı İmparatorluğu tarihinde sözde Ermeni soykırımı tezlerinin gerçek olamayacağına yönelik birçok örnek var” denildi.

“ARTIK YETER”

“Artık yeter” denilen bildiride, şunlar kaydedildi:

“Ermeni diasporası, hükümet ve meclisleri kullanarak, Osmanlı İmparatorluğu’nda 1915 yılında bir soykırım olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor. Burada amaç sadece Türkiye’ye ahlaki olarak yargılanmasını sağlamak değil. Bunun peşine daha sonra tazminat hakları gelecek. Ermenistan, Türkiye sınırlarını hala tanımıyor. Tıpkı 20. yüzyılın sonunda Azerbaycan sınırlarını tanımaması gibi. Ancak Ermenistan daha sonra Azerbaycan’ın topraklarından bir bölümünü işgal etti.”

Bildiride, “Türk kökenli seçmenlerin de oylarıyla seçilen milletvekillerinden gelecekte 2.8 milyon Türk’ün hassasiyetlerini ve ilgilerini göz önünde bulundurmalarını talep ediyoruz. Milletvekillerinin birlikte barış içinde yaşamaya yönelik bütün provokasyonlara karşı görevlerini yerine getirmelerini istiyoruz” denildi.

Yorumlar kapatıldı.