İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AJANLIKLA SUÇLANAN ANDREY MAZİYEV DAVASI DEVAM EDİYOR

Erivan Malatya-Sebastya İlçesi I. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün Azerbaycan yararına casusluk yaptığı gerekçesiyle suçlanan Andrey Maziyev’in 3. dava oturumu gerçekleşti. Hatırlanacağı gibi Maziyev casusluk yoluyla devlete ihanet, Ermenistan’ın düzenini yıkmak, halkı teror yoluyla tedhiş etmek, devlet ve siyaset adamlarına yönelik suikast hazırlıklarına destek olmaktan suçlanmakta. Maziyev 1999 Ekim’inden itibaren Azerbaycan Ulusal Güvenlik Bakanlığı(AUGB) organlarıyla işbirliğine başlayan Maziyev “Frolov” takma ismini kullanmaktaydı. Maziyev kendisine yönewlik suçlamalarda suçlu olduğunu da kabul etti.

Üçincü dava oturumunda tanıklar Aleksandr Jdanov, başsavcı Ağvan Hovsepyan ve savcı Aram amirzatyan’ın sorularını yanıtlarken, tanıklar A. Mnatsakanyan, A. Avedikyan, A. Martirosyan ve S. Mkrtçyan’ın ifadeleri açıklandı.

Oturumda Maziyev ve AUGB Kazak Bl. Sorumlusu muavini Fayik Şamilev arasındaki telefon konuşmasının bant kaydı maddi delil olarak dinlendi ve Maziyev’in evinde yapılan aramada ortaya çıkarılan evrakın da bu amaçla kullanılmaka olduğu Maziyev tarafından kabul edildi.

Ermenistan iç siyasetine ilişkin bilgi toplaması amacıyla AUGB tarafından Ermenistan Komunist partisine üye olması tavsiye edilen Maziyev, partiye üye olmuştu.

Mahkeme maddi delilleri dosyaya eklerken, diğer vesikaların incelenmesi için davanın devamını 22 Haziran’a erteledi.

Gohar Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.