İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lagendijk´ten Ermenistan adımı

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Ermenistan ile Türkiye’nin yakınlaşması konusunda bazı düşünceleri olduğunu belirtti.

Lagendijk ”bu konuda gelecek aylarda çeşitli girişimlerde bulunmayı planlıyoruz” dedi.

Lagendijk, Artvin’in Hopa İlçesi Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, toplantılar vesilesiyle sık sık Türkiye’ye geldiğini belirterek, ”Hopa’daki ziyaretimin ardından Artvin üzerinden Kars’a gideceğim. Kars, benim için oldukça ilginçtir. Orhan Pamuk’un yazdığı romanı okuduktan sonra, Kars’a özel ilgi duymaya başladım” dedi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, Kars’ın Ermenistan sınırında bir şehir olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

”Kars’ta çeşitli ziyaretlerde bulunacağım. AB-Türkiye ilişkilerini, Kars’taki hayatın nasıl olduğunu, insanların ne düşündüğünü biraz daha yakından incelemeye çalışacağım. Bu programda Ermenistan ziyareti yer almıyor. Fakat bu bizim için önemli bir konu. Ermenistan ile Türkiye’nin yakınlaşması konusunda bazı düşüncelerimiz var. Bu konuda gelecek aylarda çeşitli girişimlerde bulunmayı planlıyoruz. Bu bölgede barışın, diyaloğun gelişmesi ve sınırın açılması ile ilgili bazı çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Ermenistan sınır kapısı açılmalıdır. Kısa bir süre sonra buraya tekrar geldiğimizde Ermenistan’a geçmeyi umuyorum.”

Hopa Belediye Başkanı Yılmaz ise ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, yapılan ziyaretlerin ülkeler arasında köprü oluşturacağına inandığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.