İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’ya tepkiler büyüyor

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Alman Parlamento Başkanı’na mektup yazarak, Federal Meclis’te kabul edilen Ermeni önergesinin iki ülke arasındaki sıcak ilişkiye gölge düşürdüğünü belirtti. Almanya’ya muhalefet partileri de tepki gösterdi.

NTV
Güncelleme: 08:08 ET 17 Haziran 2005 Cuma

ANKARA – Almanya Federal Meclisi’nin Ermenilerin katliama uğradığına dair bir önergeyi kabul etmesinin ardından Meclis Başkanı Bülent Arınç, Alman Parlamento Başkanı’na bir mektup yazdı.

Arınç mektubunda, sağduyu ve gerçeklere dayanmayan, doğruluk payı olmayan önergenin kabul edilmesine duyduğu tepkiyi dile getirdi.

Arınç mektupta, Türk halkının böylesine haksız bir karardan duyduğu rahatsızlığa da yer verdi ve önergenin iki ülke arasındaki sıcak ilişkiye gölge düşürdüğünü ifade etti.

MUHALEFET KIZGIN

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol “Tarih ile politika yan yana gelmeyecek iki kavram. Çeşitli parlamentolar bilmeden, anlamadan karar alıyorlar” dedi. Anadol, alınan kararın AKP’nin dış politikası açısından “fiyasko” olduğunu vurguladı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, hükümetin Ermeni lobilerinin faaliyetleri altında ezildiğini savundu. Ağar, Almanya’nın aldığı kararı, “Tarihin başına çuval geçirilmesi” olarak nitelendirdi.

Yorumlar kapatıldı.